ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Η οικογένεια αξία φροντίδας, αποδοχής, υποστήριξης, εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Η οικογένεια αξία φροντίδας, αποδοχής, υποστήριξης, εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης

Στον θεσμό της οικογένειας ως συνεκτικό κρίκο της ελληνικής κοινωνίας εστιάζει μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε το Εθνικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), για λογαριασμό της Υδρογείου Ασφαλιστικής, της ασφαλιστικής εταιρείας που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια διαρκούς παρουσίας στη χώρα μας.

Η ίδια η εταιρεία άλλωστε αφενός λειτουργεί ως οικογένεια και αφετέρου στηρίζει, μέσα από τα συνεχώς εξελισσόμενα ασφαλιστικά της προγράμματα την οικογένεια στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη έρευνα από το ΕΚΚΕ είχε σκοπό να διερευνήσει κατά πόσο μεταβάλλεται με την πάροδο των ετών και την κοινωνική εξέλιξη, η αντίληψη του κοινού για τον θεσμό της οικογένειας σε κάθε έκφανσή του: Από το πώς καθένας αντιμετωπίζει την οικογένεια, τι θεωρεί οικογένεια, εάν θέλει να αποκτήσει και τι, πιθανώς, τον εμποδίζει.

Η οικογένεια παραμένει καθολική αξία στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έδειξαν ολοκάθαρα ότι, ακόμα και στη σημερινή εποχή του κοινωνικού μετασχηματισμού, η οικογένεια παραμένει σταθερή και καθολική αξία στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Με την παρουσίαση της συγκεκριμένης έρευνας, η Υδρόγειος Ασφαλιστική σηματοδότησε την επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυσή της. Η έρευνα, άλλωστε, αποτελεί μέρος της ευρύτερης επετειακής καμπάνιας της εταιρείας που έχει στόχο να φωτίσει τις αλλαγές που συντελούνται στον θεσμό της οικογένειας και να συνδράμει με νέα γνώση και δεδομένα στη διαμόρφωση πολιτικών και υπηρεσιών υποστήριξής της.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης, ο Καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Διευθυντής Ινστιτούτου Πολιτικών Ερευνών ΕΚΚΕ, κύριος Θεόδωρος Τσέκος, επισήμανε ότι «στο πλαίσιο των μετασχηματισμών που συντελούνται, η ελληνική οικογένεια αλλάζει και ταυτόχρονα αναπαράγεται στηρίζοντας και υποστηρίζοντας και τον σύγχρονο κοινωνικό σχηματισμό». Ο ίδιος στάθηκε και στη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα σε έναν ιδιωτικό επιχειρηματικό φορέα όπως είναι η Υδρόγειος Ασφαλιστική και έναν δημόσιο ερευνητικό φορέα όπως είναι το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, τονίζοντας ότι ήταν «πραγματικά εποικοδομητική και, εκ του αποτελέσματος, πολύ παραγωγική και πλούσια. Με την πρωτοβουλία της Υδρογείου Ασφαλιστικής δόθηκε η ευκαιρία στο ΕΚΚΕ να συνεχίσει την ερευνητική του επένδυση σε ένα θέμα σημαντικό και κεντρικό για την κοινωνία μας και να εμπλουτίσει τη μακρόχρονη ερευνητική συμβολή του στο πεδίο αυτό».

Παύλος Κασκαρέλης: Η οικογένεια της Υδρογείου Ασφαλιστικής έχει στόχο να προσφέρει καινοτόμες και ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες

Μιλώντας κατά την παρουσίαση της έρευνας, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης για τα 50 χρόνια της εταιρείας, ο κ. Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, αναφέρθηκε στην οικογένεια της Υδρογείου Ασφαλιστικής που αριθμεί 214 εργαζόμενους, πάνω από 2000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και πανελλαδικό δίκτυο εταιρικών υποκαταστημάτων και γραφείων σε όλη την Ελλάδα. Όπως υπογράμμισε, για την Υδρόγειο Ασφαλιστική η οικογένεια είναι αξία συνώνυμη της φροντίδας, της αποδοχής, της υποστήριξης, της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης, εννοιών άρρηκτα συνδεδεμένων τόσο με τον θεσμό της ασφάλισης όσο και με την ίδια την ταυτότητα της εταιρείας.

Ο κ. Κασκαρέλης σημείωσε ότι στόχος της Εταιρείας είναι να συνεχίσει να προσφέρει καινοτόμες αλλά πάνω από όλα ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες στους 400.000 ασφαλισμένους της, διεκδικώντας ταυτόχρονα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις ασφαλίσεις περιουσίας, αστικών ευθυνών και υγείας. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η Υδρόγειος Ασφαλιστική είναι μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κλάδο των Γενικών Ασφαλειών, με ενεργητικό που, στο πρώτο εξάμηνο του 2023, ξεπέρασε τα €235εκ.. Κατά το ίδιο διάστημα, η εταιρεία ενίσχυσε περαιτέρω την κεφαλαιακή της επάρκεια, με αποτέλεσμα ο Δείκτης Κάλυψης Κεφαλαιακών Αναγκών (SCR Ratio), που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα κριτήρια φερεγγυότητας, να ανέρχεται σε 185%. Το 2022, η Υδρόγειος Ασφαλιστική αύξησε την παραγωγή της κατά 5% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, επίδοση πάνω από το μέσο όρο της αγοράς καταγράφοντας κύκλο εργασιών €89,4 εκ., ενώ τα στοιχεία του 2023 δείχνουν μία περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγικών αποτελεσμάτων της τάξης του 6%.

«Η διερεύνηση των στάσεων και αντιλήψεων της σημερινής κοινωνίας απέναντι στον θεσμό της οικογένειας είναι εξαιρετικά σημαντική δεδομένου ότι η ίδια η κοινωνία αλλάζει ταχύτατα και δείχνει να αποκτά νέα ήθη, αξίες και θεσμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, ίσως να περίμενε κανείς μία ‘απομείωση’ της αξίας του θεσμού της οικογένειας ή την εικόνα μιας οικογένειας σε κρίση. Ωστόσο, η πραγματικότητα που σκιαγραφεί η έρευνα είναι τελείως διαφορετική. Φαίνεται ότι η οικογένεια, σε όλες τις μορφές της, παραδοσιακές και σύγχρονες, παραμένει μια κοινωνική αξία που εξακολουθεί να συγκινεί μαζικά και να αποτελεί, ταυτόχρονα, συμβολικό προορισμό και καταφύγιο ζωής για τους ανθρώπους. Είναι μια αντίληψη κοινή στους περισσότερους από εμάς, ένα σημείο που μας ενώνει και υπό αυτήν την έννοια ένας θεσμός που πρέπει να στηριχθεί, τόσο από τις επιχειρήσεις, με στοχευμένα προγράμματα και υπηρεσίες, όσο και από την πολιτεία, με πολιτικές στήριξης», κατέληξε ο κ. Κασκαρέλης.

O κ. Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Υδρογείου Ασφαλιστικής

Στην επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή της, η Υδρόγειος Ασφαλιστική συνεχίζει να στηρίζει τον θεσμό της οικογένειας, καθώς διαισθάνεται τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, μέσα από τις πρωτοβουλίες της, τη φιλοσοφία αλλά και την ποικιλία των ασφαλιστικών της προγραμμάτων και των ειδικά διαμορφωμένων καλύψεων, προνομίων, υπηρεσιών και παροχών για την οικογένεια που τα πλαισιώνουν.