ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την Attica Bank – Τι συμβαίνει με εταιρείες και ανακοινώσεις

Attica Bank

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το τι τελικά διημείφθη αναφορικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank, καθώς οι ανακοινώσεις από την πλευρά της Ellington δεν φαίνεται να ξεδιαλύνουν την κατάσταση, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς στο CNN Greece.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, μολονότι τα ερωτήματα πληθαίνουν, δεν έχει καταστεί δυνατόν να ξεκαθαρίσει το κουβάρι αναφορικά με το ποια εκ των Ellington Solutions, Ellington Αμερικής, και της εταιρείας ειδικού σκοπού την RINOA (η οποία είχε μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ) συμμετείχαν στην πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Και, όπως προσθέτουν, τα ερωτήματα γίνονται ακόμη εντονότερα αν αναζητήσει κανείς το πώς η Rinoa Ltd δανείστηκε χρήματα από το ΤΜΕΔΕ προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση και ταυτόχρονα πώς η Ellington Solutions έλαβε δάνειο 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά των μετοχών της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων «Θεά Άρτεμις».

Τονίζουν μάλιστα ότι το «πρόσωπο-κλειδί» σε όλα τα παραπάνω είναι η κυρία Ειρήνη Μαραγκουδάκη, το όνομα της οποίας εμφανίζεται σε καίριους ρόλους σε μια σειρά από εταιρείες και συμφωνίες που σχετίζονται με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων της Attica Bank αλλά και της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, άγνωστο παραμένει το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν δεν είχαν βρεθεί νέοι ιδιώτες επενδυτές για την Τράπεζα Αττικής (εν προκειμένω οι Thrivest και η Παγκρήτια), εξέλιξη στην οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο η νυν Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank Ελένη Βρεττού. Σε άλλη περίπτωση, το πιο πιθανό σενάριο ήταν μια ή περισσότερες συστημικές τράπεζες να αναγκάζονταν να απορροφήσουν την Attica Bank με ότι αυτό συνεπάγεται για το τραπεζικό σύστημα της χώρας και τους κλυδωνισμούς που θα επέφερε.

Και καταλήγουν τονίζοντας με νόημα πως όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά και το γαϊτανάκι των εταιρειών, των ανακοινώσεων και της αδυναμίας να ξεκαθαρίσει το τοπίο καταδεικνύουν την αδυναμία ελεγκτικού συστήματος και την ανάγκη ανάληψης περαιτέρω δράσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης