ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο δρόμος προς τη βιώσιμη ανάπτυξη: Κάθε αλλαγή έχει σημασία

Όσο μικρό και εάν μοιάζει το αποτύπωμά μας στον πλανήτη Γη, η αλήθεια είναι ότι οι καθημερινές μας συνήθειες έχουν πολύ σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ο τρόπος που ζούμε, ουσιαστικά, εντός και εκτός του σπιτιού, κάθε μικρότερη ή μεγαλύτερη κίνηση που κάνουμε στη ρουτίνα μας, συνθέτει το δικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που προστίθεται στις πιέσεις που ασκούμε στη φύση ως ανθρωπότητα. Αυτό όμως ισχύει και αντίστροφα: Μια μικρή αλλαγή στις συνήθειές μας αυτές, μπορεί να αποτελέσει σημαντική διαφορά για το περιβάλλον.

Ήδη, καθώς πραγματοποιείται η πράσινη μετάβαση και η στροφή προς τη βιώσιμη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλές καθημερινές μας συνήθεις έχουν αλλάξει και έχουν πάρει πιο οικολογική μορφή: Από τη χρέωση στην πλαστική σακούλα, που οδήγησε σε περιορισμό της χρήσης της, μέχρι τη διάθεση προϊόντων σε πιο φιλικές για το περιβάλλον συσκευασίες, έστω και ασυνείδητα, έχουμε μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Το σημαντικό ζήτημα όμως είναι να αποκτήσουμε συνείδηση, και να προχωρήσουμε σε επιλογές που κάνουν πράξη την απόφαση να ζούμε πλέον πιο οικολογικά. Στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης, για παράδειγμα, πλέον η Amita μάς δίνει μία νέα, σπουδαία επιλογή, με μια μικρή αλλαγή για εμάς, μεγάλη για το περιβάλλον: εφαρμόζοντας νωρίτερα τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία και την ελληνική νομοθεσία, δημιούργησε μία νέα, εύκολη στη χρήση , λειτουργική και πρακτική συσκευασία, χάρη στο πρώτο μη αποσπώμενο καπάκι στην κατηγορία του χυμού, διευκολύνοντας τον καταναλωτή να ανακυκλώνει σωστά και ολοκληρωμένα τις συσκευασίες των χυμών της.

Η καθημερινή συνήθεια που συμβάλλει στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης

Εάν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε μία δυναμική αρχή, ακολουθώντας έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, αρκεί να στραφούμε σε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Ειδικά όσοι υιοθετούν το όραμα για έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα, αρκεί να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και βρίσκοντας πιο βιώσιμους τρόπους να απολαμβάνουν ό,τι αγαπούν, υπό τη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας.

Οι χυμοί Amita πρωτοπορούν στον τομέα αυτό, καθώς έχουν ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας και την ελληνική νομοθεσία. Ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου, όλοι οι χυμοί Amita «υπόσχονται» έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής, που συνδυάζει τη γεύση, την απόλαυση, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς διαθέτουν το νέο, καινοτόμο μη αποσπώμενο καπάκι, που συμβάλλει στην ορθότερη ανακύκλωση των συσκευασιών τους.

Γιατί να επιλέξουμε το νέο, μη αποσπώμενο καπάκι της Amita, Amita Motion και Frulite;

Και κάπου εδώ θα αναρωτηθούμε το εξής: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που μας χαρίζει το νέο, μη αποσπώμενο καπάκι της Amita; Αρκεί να γνωρίζουμε πως αν και το καπάκι είναι οπτικά το ίδιο με αυτό του κανονικού πακέτου, η αλλαγή βρίσκεται στο γεγονός ότι το καπάκι παραμένει συνδεδεμένο στο δαχτυλίδι ασφαλείας της συσκευασίας, ταυτόχρονα διασφαλίζοντας ένα τέλειο άνοιγμα και φυσικά συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, ώστε εκατομμύρια μη αποσπώμενα καπάκια να μπορούν να αξιοποιηθούν και να μην καταλήξουν στο περιβάλλον. Για εμάς, που αναρωτιόμαστε ποια είναι τα πρακτικά «συν» της εν λόγω καινοτομίας, καλό είναι να αναλογιστούμε το εξής:

Πώς θα μας φαινόταν, εάν με μία μόνο κίνηση είχαμε τη δυνατότητα να φροντίζουμε το περιβάλλον, οδηγώντας περί τα 63.000.000 πλαστικά καπάκια ετησίως στην ανακύκλωση, με ένα καπάκι που όχι μόνο δεν μας πέφτει αλλά και δεν χάνεται, αποτελώντας μία εύχρηστη λύση; Και όλα αυτά στις ήδη, 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες της Amita που εξελίσσονται ακόμη περισσότερο προς έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Τα «βήματα» που χρειάζεται να κάνουμε, κατά τη διάρκεια της αγαπημένης μας καθημερινής συνήθειας δεν αλλάζουν, αφού απλώς ξεβιδώνουμε, ανοίγουμε, απολαμβάνουμε τον χυμό μας και κατόπιν επαναλαμβάνουμε όσες φορές θέλουμε, με το μη αποσπώμενο καπάκι της. Μπορεί να πρόκειται για μια μικρή αλλαγή για εμάς, μία μεγάλη για το περιβάλλον, ενώ η γεύση και εμπειρία που περιμένουμε από τα προϊόντα μας παραμένει η ίδια, σε μια καινούργια, υγιεινή, πρακτική και λειτουργική σχεδίαση.

Τα νέα μη αποσπώμενα καπάκια μπορείτε να βρείτε πλέον σε όλους τους χυμούς Amita, Amita Motion και Frulite του 1,5 λίτρου, του 1 λίτρου και των 330 ml, τους οποίους μπορείτε να ανακυκλώνετε, μετά τη χρήση. Για ένα μέλλον βιώσιμο, ένα μέλλον χωρίς απορρίμματα, όπου κάθε αντικείμενο έχει μια δεύτερη ευκαιρία και ο πλανήτης μας μια πραγματική ευκαιρία στο αύριο.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης