ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φάκελος «backpack»: Ποιος είπε ότι η σχολική τσάντα είναι μόνο για το σχολείο;

Αν και στη θεωρία η τσάντα πλάτης είναι συνυφασμένη με τα σχολικά είδη, η πραγματικότητα διαφέρει παρασάγγας. Ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που αντικαθιστούν τις τσάντες ταχυδρόμου (τις λεγόμενες messenger bags) και τους χαρτοφύλακες για χάρη των backpacks και, πίστεψέ μας, έχουν πολλούς και καλούς λόγους για να το κάνουν.

Μία τσάντα πλάτης κατ’ αρχάς είναι ό,τι πιο βολικό για το σώμα σου, μοιράζοντας το βάρος των περιεχομένων της και συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος. Θα τη φορέσεις χωρίς το παραμικρό πρόβλημα για όσο χρειάζεται, ακόμα και μεγάλα συνεχή διαστήματα, δίχως να σου προκαλέσει πόνους ή μούδιασμα. Τοποθετείται και αφαιρείται με μια κίνηση ενώ χάρη στους διπλούς ιμάντες της προσφέρει έξτρα ασφάλεια σε ό,τι μεταφέρει. Στα θετικά του backpack η μεγάλη του χωρητικότητα και το εύρος θηκών του που σου επιτρέπουν να έχεις μαζί σου καθετί απαραίτητο -από γραφική ύλη, καλώδια, χαρτομάντηλα και ψιλά, μέχρι ομπρέλα, gadgets, βιβλία και φυσικά το laptop σου.

Η συχνότερη δικαιολογία που έβρισκαν οι «μεγάλοι» προκειμένου να αποφύγουν την τσάντα πλάτης, ήταν πως ουσιαστικά επρόκειτο για σχολική τσάντα και ως εκ τούτου μία πρόταση κατάλληλη για παιδιά. Το επιχείρημα αυτό έχει καταρριφθεί εδώ και χρόνια με τα backpacks να κυκλοφορούν πλέον -και- σε εξαιρετικά κομψά και premium designs, κατάλληλα ακόμα και για τις πιο επίσημες εμφανίσεις. Ανεξαρτήτως σχεδίου πάντως, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που καλό θα ήταν να προσέξεις στην τσάντα που θα επιλέξεις. Έλα να τα δούμε.

Υλικό κατασκευής

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου σε ένα backpack είναι το υλικό κατασκευής του. Αρχικά ξεκαθάρισε τον τρόπο και τον λόγο για τον οποίο θα το χρησιμοποιείς. Αν για παράδειγμα, πρόκειται να σε ακολουθεί σε πεζοπορίες και εξορμήσεις, προτίμησε υλικό αδιάβροχο ή έστω με προστασία από το νερό (υπάρχουν και καλύμματα που μπορείς να αγοράσεις για να είσαι 100% σίγουρος). Αν θες πολυτελή εμφάνιση, τότε προτίμησε το δέρμα: Είναι ακριβότερο από τα υπόλοιπα υλικά, όμως το premium look του δεν συγκρίνεται με τίποτα. Για κάτι πιο οικονομικό αλλά εξίσου classy υπάρχει και το vegan δέρμα. Δώσε έμφαση στις ραφές και προτίμησε ένα χρώμα που να ταιριάζει με τις περισσότερες εμφανίσεις σου (κάτι ουδέτερο όπως π.χ. σκούρο μπλε, γκρι και μαύρο ή κάτι που να ξεχωρίζει όπως φερ’ ειπείν κόκκινο ή κίτρινο).

Διαστάσεις & όγκος

Όποιο κι αν είναι το πιο ογκώδες αντικείμενο που θα έχεις μαζί σου, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι χωράει άνετα στο backpack σου -χωρίς να «κολυμπάει» μέσα του ή να δοκιμάζει τις αντοχές του ούτως ώστε να χωρέσει. Προτίμησε λύσεις, το εσωτερικό των οποίων χωρίζεται σε πολλαπλά τμήματα αφού θα σου επιτρέψουν να διατηρήσεις τα πράγματά σου τακτοποιημένα. Πολλές τσάντες πλάτης μάλιστα, διαθέτουν και ειδικό strap στο τμήμα που μπαίνει το laptop ή το tablet για επιπλέον ασφάλεια. Αν ταξιδεύεις συχνά με το αεροπλάνο, ρίξε μια ματιά και στις μέγιστες διαστάσεις του επιτρεπόμενου προσωπικού αντικειμένου. Όσον αφορά στη συνολική χωρητικότητα της τσάντας (μετριέται σε λίτρα), σιγουρέψου ότι καλύπτει τα «θέλω» σου. Ιδανικά θα σου προτείναμε να κάνεις και μία πρόβα μπροστά σε καθρέφτη φορώντας το backpack για να δεις πώς «γράφει» επάνω σου.

Λειτουργικότητα

Το ζητούμενο από μία τσάντα πλάτης είναι να σου κάνει τη ζωή ευκολότερη. Με αυτή τη λογική λοιπόν, δες αν αυτή που έχεις επιλέξει διαθέτει διπλή πλάτη έτσι ώστε να μπορεί να περαστεί στους βραχίονες της χειραποσκευής σου -πίστεψέ μας, θα αλλάξει τρομακτικά την εμπειρία κάθε ταξιδιού. Ιδανικά θα πρέπει να διαθέτει διπλά φερμουάρ, έτσι ώστε να μπορείς να τα κλειδώσεις -αν θες- με χρήση λουκέτου για έξτρα ασφάλεια. Προτίμησε τσάντα, οι ιμάντες της οποίας δεν έχουν απλά προσαρμόσιμο μήκος αλλά διαθέτουν και επαρκή επένδυση προκειμένου να μην ταλαιπωρούν την πλάτη σου. Το ίδιο ισχύει και με την πλάτη του backpack, η οποία οφείλει εκτός των άλλων να είναι και πιο σκληρή έτσι ώστε να διατηρεί τη δική σου πλάτη ίσια (αν μεταφέρεις μεγάλο βάρος, τότε ενδέχεται να καμπουριάσεις ασυναίσθητα).

Θήκες & χώροι

Για το τέλος, αφήσαμε τους επιμέρους χώρους της τσάντας. Όπως προείπαμε, το εσωτερικό της θα πρέπει να διαχωρίζεται σε τμήματα προκειμένου να προσφέρει καλύτερο και σταθερότερο κράτημα στα προσωπικά σου αντικείμενα. Κάποια μοντέλα μάλιστα διαθέτουν θήκη στο κάτω τμήμα τους, εξωτερικά προσβάσιμη, ειδικά σχεδιασμένη για φορτιστές και καλώδια. Οι θήκες στην πρόσοψη της τσάντας είναι πάντα χρήσιμες αφού θα σου χαρίσουν άμεση και εύκολη πρόσβαση σε αντικείμενα που ενδέχεται να χρειαστείς στην καθημερινότητά σου (κλειδιά, χαρτομάντηλα, αντισηπτικό κ.λπ.) όμως για λόγους ασφαλείας θα σου προτείναμε να μην τοποθετείς εκεί πολύτιμα αντικείμενα (κινητό, χρήματα, κάρτες). Για τον σκοπό αυτό, θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις κάποια μικρή εσωτερική θήκη, η πρόσβαση στην οποία δεν θα είναι εύκολη. Απόφυγε τις τσάντες με ένα άνοιγμα και χωρίς θήκες αφού είναι και εκείνες που έχουν αποδεδειγμένα τη μικρότερη διάρκεια ζωής.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης