HELLENiQ ENERGY: Νέο όνομα για τον Όμιλο ΕΛΠΕ
Τη νέα του εταιρική ταυτότητα, σηματοδοτώντας αλλαγή σελίδας, με νέο όνομα και ριζική ανανέωση της εικόνας του, παρουσίασε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, μέσα από τρεις διαδοχικές εκδηλώσεις μέσα στην ίδια ημέρα.
Η νέα εταιρική ταυτότητα, αποτελεί μέρος του συνολικού rebranding της Εταιρείας ενώ η ονομασία “HELLENiQ ENERGY”, παραπέμπει ευθέως στην βαριά κληρονομιά του Ομίλου, με 64 ολόκληρα χρόνια επιτυχημένης πορείας με ισχυρή ανάπτυξη, αλλά και στη βούλησή του να εξελιχθεί στο αύριο της «έξυπνης» ενέργειας, των εναλλακτικών πηγών και την οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων.
Αρχικά στη συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας, σε HELLENiQ ENERGY, που αποτελεί μία κίνηση ισχυρού συμβολισμού.
Ακολουθήσαν δύο εντυπωσιακές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Σε πρώτη φάση, ενημερώθηκε όλο το προσωπικό της εταιρείας, το οποίο συμμετείχε με φυσική ή με διαδικτυακή παρουσία – περισσότερα από 2.000 άτομα- καθιστώντας με αυτόν τρόπο τους εργαζόμενους της εταιρείας, το πρώτο κοινό στο οποίο αποκαλύφθηκε η νέα εταιρική εικόνα.
Στην συνέχεια, ακολούθησε δεύτερη εκδήλωση, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, συνεργατών και θεσμικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και η κα Μαριάννα Λάτση, η κα Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, ο νυν Πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος καθώς και πρώην Πρόεδρος Θόδωρος Φέσσας, ο Βαγγέλη Μυτιληναίος, ο πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης, ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου, ο Απόστολος Ταμβακάκης της EOS Capital Partners, κλπ. καθώς και ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.
Αξίζει να σημειωθεί και η ιδιαίτερα συμβολική κίνηση της παρουσίας των πέντε τελευταίων Προέδρων του Ομίλου και συγκεκριμένα του Ευστάθιου Τσοτσορού, Ιωάννη Παπαθανασίου, Χρήστου Κομνηνού, Αναστάσιου Γιαννίτση και Ευθύμιου Χριστοδούλου. (με τη σειρά που εμφανίζονται στην παρακάτω φωτογραφία).
Τις δύο εκδηλώσεις παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου η οποία μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Σιάμιση δημιούργησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάδραση επί σκηνής.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη εκδήλωση ο Προέδρος του ΔΣ κ. Γιάννης Παπαθανασίου ,τόνισε τη σημαντική συνεισφορά των ανθρώπων του Ομίλου στη νέα αυτή εποχή.
Από την πλευρά του ο κ. Σιάμισιης στην παρουσίασή του προχώρησε σε ιστορική αναδρομή της ιδιαίτερα επιτυχημένης πορείας του Ομίλου και των σημαντικών σταθμών της. Παράλληλα ανέλυσε διεξοδικά τη συνεισφορά του Ομίλου στην κοινωνία και την εθνική οικονομία, σημειώνοντας ότι αντιπροσωπεύει το 1% του ΑΕΠ και το 12% των εξαγωγών της χώρας ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του πλάνου μετασχηματισμού της εταιρείας, Vision 2025.
Στη συνέχεια κάλεσε στη επί σκηνής τη διοικητική ομάδα του Ομίλου προκειμένου να γίνουν τα εντυπωσιακά αποκαλυπτήρια της νέας εταιρικής ταυτότητας.
Η πρώτη ημέρα για τη νέα εταιρική εικόνα του Ομίλου «έκλεισε» με την δεξίωση στο “Future yard”, όπως ονομάστηκε συμβολικά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο εξωτερικός χώρος του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, ο οποίος ήταν εντυπωσιακά φωτισμένος με τα νέα χρώματα της HELLENiQ ENERGY.
Στο επίκεντρο του καινούργιου λογοτύπου του Ομίλου παραμένει ο μικρός φωτεινός αστέρας, ως σπίθα δημιουργίας και στοιχείο καθοδήγησης στη νέα εποχή. Οι οριζόντιες μπλε και άσπρες γραμμές που είχαν εμπνευστεί από την ελληνική σημαία, έχουν μετατραπεί σε κυματισμό που προσομοιάζει σε ένα ενεργειακό κύμα.
Μεγάλο τμήμα του ονόματος παραπέμπει στην ελληνικότητα και στην κληρονομιά της προηγούμενης ονομασίας, ενώ η κατάληξη της πρώτης λέξης αναφέρεται στο μέλλον της ενεργειακής μετάβασης και της παροχής «έξυπνων» ενεργειακών λύσεων.
H τελευταία λέξη “ENERGY» υποδηλώνει τη μετεξέλιξη, από μια εταιρία πετρελαίου σε έναν οργανισμό που θα δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της ενέργειας, ενσωματώνοντας κριτήρια ESG στη λειτουργία του, αλλά και στις μελλοντικές προτεραιότητες της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης.