ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fourlis: Πότε ανοίγει το πρώτο κατάστημα Holland & Barrett στην Ελλάδα

Το πρώτο κατάστημα της βρετανικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων υγείας και ευεξίας αναμένεται να ανοίξει από τον Όμιλο Fourlis μέχρι το τέλος του 2022. ΑΠΕ ΜΠΕ

«Ντεμπούτο» στην ελληνική αγορά αναμένεται κάνει έως το τέλος του έτος η Holland & Barrett στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο Fourlis, η οποία είχε ανακοινωθεί στις αρχές του έτους.

Το πρώτο κατάστημα της βρετανικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων υγείας και ευεξίας αναμένεται να ανοίξει από τον Όμιλο Fourlis μέχρι το τέλος του 2022 ενδεχομένως κι ένα δεύτερο κατά την ίδια περίοδο ενώ ταυτόχρονα πρόκειται να λειτουργήσει και το αντίστοιχο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών ο επικεφαλής του Ομίλου, Βασίλης Φουρλής, θα ακολουθήσει αμέσως μετά, ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων Holland & Barrett, με στόχο τα επόμενα 5-7 χρόνια, να φτάσουν περίπου τα 100 καταστήματα σε τρεις χώρες, Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Ο Όμιλος Fourlis με τη συνεργασία αυτή, εισέρχεται στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο υγείας και ευεξίας, oοποίος και θα αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα εμπορικής δραστηριότητάς του, μετά από εκείνους του οικιακού εξοπλισμού και επίπλων, με τα καταστήματα ΙΚΕΑ και των αθλητικών ειδών, με τα Intersport και Athlete's Foot.

Στόχος του είναι να παίξει ηγετικό ρόλο στον κλάδο, αναπτύσσοντας σε βάθος χρόνου ένα συνολικό δίκτυο 120 καταστημάτων σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αγορά, της υγείας και ευεξίας, στην Ελλάδα «τζιράρει» περίπου στα 600 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα καταστήματα με το σήμα της Holland & Barrett στη χώρα μας θα είναι επιφάνειας περίπου 150 τ.μ. ενώ θα βρίσκονται σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας και με εύκολη προσβασιμότητα για τους καταναλωτές εντός του λεκανοπεδίου. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στο e-commerce καθώς στον συγκεκριμένο κλάδο το ηλεκτρονικό κανάλι θεωρείται πολύ σημαντικό για τις πωλήσεις, καθώς οι καταναλωτές κάνουν κατά κύριο λόγο παραγγελίες συγκεκριμένων προϊόντων.

Σημειώνεται πως η Holland & Barrett ιδρύθηκε το 1870 και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στη Μεγάλη Βρετανία και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, στον κλάδο Health & Wellness. Διαθέτει δίκτυο πάνω από 1.600 καταστημάτων σε 18 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 800 και πλέον στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, καθώς επίσης κι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα. Στα προϊόντα της περιλαμβάνονται καινοτόμες βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, αθλητικά συμπληρώματα όπως επίσης φυσικά και οργανικά καλλυντικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης