ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έξυπνο σπίτι: Δημιουργούμε την ατμόσφαιρα που μας ταιριάζει, με μία μόνο κίνηση

Έξυπνο σπίτι: Δημιουργούμε την ατμόσφαιρα που μας ταιριάζει, με μία μόνο κίνηση

Για τους περισσότερους από εμάς, το σπίτι μας είναι ένα «καταφύγιο» που μας προσφέρει στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης, έπειτα από μία απαιτητική ημέρα. Ακριβώς για αυτό, από τα έπιπλα μέχρι τις ηλεκτρικές συσκευές και από τη διαρρύθμιση μέχρι την οργάνωση των δωματίων, έχουμε φροντίσει να εξοπλίσουμε τον προσωπικό μας χώρο με όλες τις σύγχρονες και πρακτικές λύσεις, οι οποίες θα μας προσφέρουν ένα αναπαυτικό περιβάλλον και συνεπώς, μία καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Αλήθεια, όμως, πόσο διαφορετικά θα ξυπνούσαμε, αν είχαμε τη δυνατότητα να ανεβάζουμε κάθε πρωί τα στόρια του υπνοδωματίου μας, χωρίς να εγκαταλείπουμε τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του κρεβατιού μας; Πόσο πιο ευχάριστα θα ξεκινούσε η μέρα μας, αν την ίδια στιγμή πατούσαμε «play» και ακουγόταν από τα ηχεία το αγαπημένο μας χορευτικό κομμάτι; Αλήθεια, πόσο πιο ομαλά θα κυλούσε το 24ωρο, αν κατοικούσαμε σε ένα σπίτι που θα ήταν προγραμματισμένο να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας και να μας παρέχει μία πιο ευχάριστη καθημερινότητα;

Αρκεί να κάνουμε εικόνα τα παραπάνω υποθετικά σενάρια, για να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό που λείπει από τη ζωή μας για να γίνει πιο εύκολη, είναι οι «έξυπνες» λύσεις που έχουν σχεδιαστεί ώστε να μας κάνουν πιο ευέλικτους και γρήγορους, σε έναν σύγχρονο τρόπο ζωής που «τρέχει» με άπιαστες ταχύτητες. Όχι, δεν θα χρειαστεί να κάνουμε μεγάλες αλλαγές στον χώρο μας, απλώς να επενδύσουμε στις οικονομικές «έξυπνες» τεχνολογίες, που θα μας χαρίσουν ένα πιο «έξυπνο» σπίτι και μία σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ρυθμίζουμε το «έξυπνο» σπίτι μας με τέτοιον τρόπο ώστε να μας εξυπηρετεί

Η ζωή, όπως και το σπίτι μας, αποτελείται από πολλά διαφορετικά πράγματα. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, ώστε να λειτουργούν υπέρ μας, προσφέροντάς μας μία αναβαθμισμένη καθημερινότητα, είναι να τα ρυθμίσουμε όπως επιθυμούμε. Αυτό είναι και το σημαντικότερο προνόμιο που μας παρέχει ένα εξ ολοκλήρου «έξυπνο» σπίτι ή απλώς, ένα σπίτι που περιλαμβάνει «έξυπνες» συσκευές και εφαρμογές: Μας επιτρέπει να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και να δημιουργούμε εμείς τις συνθήκες που μας εξυπηρετούν καλύτερα, με μία μόνο κίνηση.

Για παράδειγμα, σήμερα μπορούμε να απολαμβάνουμε μία καλύτερη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, αρκεί να επενδύσουμε σε έναν προηγμένο και «έξυπνο» καθαριστή αέρα, ο οποίος θα μειώνει τους εσωτερικούς ρύπους και θα βελτιώνει την ποιότητα του αέρα στον προσωπικό μας χώρο. Ένας καθαριστής αέρα, δηλαδή ένα air purifier, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να διαμορφώσουμε εύκολα ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε μία συσκευή με μοναδικό design, η οποία θα εντάσσεται άψογα σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας.

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να γίνει το σπίτι μας πιο «έξυπνο» και η καθημερινότητά μας πιο άνετη; Να επενδύσουμε και σε έναν ασύρματο αισθητήρα κίνησης που λειτουργεί με μπαταρίες και ενεργοποιεί αυτόματα τις πηγές φωτός όταν υπάρχει κίνηση στον χώρο, βοηθώντας μας να εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα. Μία απλή δοκιμή μπορεί να μας πείσει πως δύο τόσο απλές προσθήκες στο σπίτι μας, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο την απολαμβάνουμε!

Διαμορφώνουμε μία ιδανική ατμόσφαιρα επενδύοντας σε έναν «έξυπνο» φωτισμό
Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο φωτισμός στην καθημερινότητά μας. Η ένταση, ο τόνος και η απόχρωση του φωτός, δηλαδή το αν θα είναι ψυχρό ή θερμό, είναι μερικά στοιχεία που καθορίζουν την ατμόσφαιρα που επικρατεί στον προσωπικό μας χώρο και φυσικά, τον χαρακτήρα του σπιτιού μας, κάθε στιγμή της ημέρας. Ακριβώς για αυτό, είναι ένας παράγοντας που αξίζει να αξιοποιήσουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Αν θέλουμε, λοιπόν, η ατμόσφαιρα στο σπίτι μας να εκφράζει απόλυτα τη διάθεσή μας ή ακόμη καλύτερα, να την «ανεβάζει», τότε μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα σετ «έξυπνου» φωτισμού, το οποίο θα μπορούμε να ενεργοποιούμε και να απενεργοποιούμε, να δυναμώνουμε ή να χαμηλώνουμε, σύμφωνα με τη στιγμή και τη διάθεσή μας, μέσω ασύρματης σύνδεσης. Πιο αναλυτικά, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα σετ ρύθμισης φωτισμού, το οποίο θα μας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζουμε τον φωτισμό μας εξ αποστάσεως, ώστε να ανταποκρίνεται σε κάθε περίσταση.

Επενδύουμε σε μία ασύρματη φόρτιση που μας κάνει ακόμη πιο ευέλικτους

Αν θέλουμε να αποκτήσουμε μία πιο εύκολη καθημερινότητα, χρειάζεται να βρούμε τρόπους ώστε να κινούμαστε με μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση σε αυτή. Και ειδικότερα αν σκεφτούμε πως το smartphone μας είναι τα εργαλείο που μας επιτρέπει να είμαστε πολύ πιο ευέλικτοι, είναι εύκολο να καταλάβουμε για ποιον λόγο ένα φωτιστικό με ασύρματη φόρτιση και ένας ασύρματος φορτιστής είναι τα «έξυπνα» gadget που θα μας «λύσουν» τα χέρια.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως οι ασύρματοι φορτιστές είναι συμβατοί με κάθε smartphone, ενώ με μία απλή κίνηση, δηλαδή τοποθετώντας το κινητό μας πάνω τους, έχουμε τη δυνατότητα να το φορτίζουμε απλά και εύκολα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως επενδύοντας στα προνόμια που μας προσφέρει η ασύρματη φόρτιση, σύντομα θα αναρωτιόμαστε πώς τόσα χρόνια λειτουργούσαμε δίχως αυτή. Επιπλέον, το ίδιο ισχύει και για τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, οι οποίες μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πιο βιώσιμες συνήθειες και να εξοικονομήσουμε χρήματα από τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού, μέσα από απεριόριστες φορτίσεις.

Αναβαθμίζοντας με «έξυπνο» τρόπο τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ημέρας

Όλοι έχουμε μία στιγμή μέσα στην ημέρα μας, για την οποία ανυπομονούμε από το πρωί που θα ανοίξουμε τα μάτια μας. Είναι οι «ιεροτελεστίες» που δίνουν νόημα στο πρόγραμμά μας, που μας γεμίζουν χαρά και όμορφα συναισθήματα. Και αλήθεια, πόσο πιο συναρπαστικές θα ήταν αυτές οι «ιεροτελεστίες», αν μπορούσαμε να τις απολαύσουμε απρόσκοπτα και να τις «ντύσουμε» με τη μουσική επένδυση που μας εμπνέει;

Την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα δίνουν τα «έξυπνα» ηχεία που λειτουργούν μέσω σύνδεσης WiFi ή Bluetooth και συνδέονται στο τηλέφωνο ή το tablet μας, διότι μας προσφέρουν χωρίς κανέναν περιορισμό, μία κορυφαία ποιότητα ήχου. Για παράδειγμα, εντάσσοντας ένα ηχείο WiFi στην καθημερινότητά μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε μία διαφορετική μουσική υπόκρουση για κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας ή θα μπορούμε να ακούμε την ίδια μουσική σε όλο το σπίτι. Αρκεί να κατεβάσουμε την εφαρμογή Sonos στο κινητό μας και να επενδύσουμε στα σύγχρονα ηχεία SYMFONISK, τα οποία με την «έξυπνη» τεχνολογία τους θα μας φτιάχνουν τη διάθεση, κάθε στιγμή της ημέρας.

Κλείνοντας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η καθημερινή ζωή αλλάζει διαρκώς, όπως οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να διαμορφώσουμε ένα «έξυπνο» σπίτι, το οποίο θα περιλαμβάνει ασύρματες τεχνολογίες και αυτοματισμούς, ένα σπίτι που συμβαδίζει με τον τρόπο ζωής μας και θα μας προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο, κάνοντας την καθημερινότητα καλύτερη και ακόμη πιο εύκολη για εμάς.

Ανακαλύψτε προϊόντα για να κάνετε το σπίτι σας «έξυπνο» στα καταστήματα IKEA ή στο IKEA.gr.