ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε νέες υπηρεσίες και σε διεθνείς αγορές επεκτείνεται η Kariera.gr

Σε νέες υπηρεσίες και σε διεθνείς αγορές επεκτείνεται η Kariera.gr
Θεόφιλος Βασιλειάδης

Μία νέα σελίδα στην 25χρονη ιστορία της ετοιμάζεται να γράψει το Kariera.gr, η γνωστή εταιρεία αναζήτησης θέσεων εργασίας, τα πλάνα της οποίας περιλαμβάνουν το λανσάρισμα μίας καινούριας πλατφόρμας αλλά και την παροχή υπηρεσιών που αφορούν το σκέλος της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού μετά την πρόσληψη.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1997 με πρώτη δραστηριότητα την έκδοση δωρεάν περιοδικών αλλά γρήγορα εισήλθε στο χώρο του Διαδικτύου με το Kariera.gr να είναι από τις πρώτες επιτυχημένες προσπάθειες στον ελληνικό κυβερνοχώρο. Το Kariera.gr στη συνέχεια εξαγοράσθηκε από το αμερικανική CareerBuilder για να περάσει εκ νέου σε ελληνικά χέρια το καλοκαίρι του 2020 όταν και την απέκτησαν από το επενδυτικό fund Apollo το 100% μία ομάδα επενδυτών που περιλαμβάνει τον Θεόφιλο Βασιλειάδη, έναν εκ των δύο ιδρυτών της εταιρείας, καθώς και τους αδελφούς Αριστοτέλη και Στέφανο Παντελιάδη. Το τίμημα κινήθηκε σε επίπεδα κάτω των 10 εκατ. ευρώ και από τότε έχει ξεκινήσει μία σημαντική επένδυση που έχει φθάσει μέχρι τώρα τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Βασικός στόχος της επένδυσης είναι η δημιουργία μίας νέας πλατφόρμας που θα λανσαριστεί στις αρχές Απριλίου. Η νέα πλατφόρμα θα δίνει μεγάλη έμφαση και στον τομέα του περιεχομένου με άρθρα που θα σχετίζονται με το χώρο εργασίας αλλά και με τις επαγγελματικές προοπτικές διαφόρων κλάδων. Ο στόχος είναι να μπορέσει να διαμορφώνεται καλύτερα το προφίλ του εκάστοτε ενδιαφερόμενου και να βελτιώνεται επίσης το επίπεδο της διασύνδεσης εργαζομένων και εργοδοτών.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί με τη λογική ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης και γι’ αυτό ο κ. Βασιλειάδης, χαριτολογώντας, ανέφερε ότι ένας εκ των ανταγωνιστών θα είναι και το LinkedIn. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι η νέα πλατφόρμα αναπτύχθηκε εκ του μηδενός με την εταιρεία να ακολουθεί τη λογική ενός startup με τη δημιουργία μίας ομάδας, της οποίας ηγείται ο Γιάννης Ζαούδης, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν εκ των ιδρυτών της Pollfish.

Παράλληλα, όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης ο κ. Βασιλειάδης, το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει επέκταση σε υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού -με εξαίρεση πάντως το κομμάτι της μισθοδοσίας- προκειμένου το Kariera.gr να μπορεί να προσφέρει μία πιο ολοκληρωμένη λύση πριν αλλά και μετά τη διαδικασία της πρόσληψης ενός εργαζομένου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, αυτός ο συνδυασμός υπηρεσιών δεν τον προσφέρει καμία εταιρεία παγκοσμίως. Πάντως, το πλάνο που έχει διαμορφώσει η νέα διοικητική ομάδα περιλαμβάνει και την επέκταση στο εξωτερικό και κυρίως σε χώρες όπου η αγορά εργασίας έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Ελλάδας.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε σημαντική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της, το οποίο έχει φθάσει πλέον να αποτελείται από 100 άτομα, εκ των οποίων 25 αποτελούν την ομάδα ανάπτυξης λογισμικού και εφαρμογών. Η ενίσχυση αυτή θα συνεχιστεί και το πόσο θα φθάσει θα εξαρτηθεί και από την πορεία των εξαγορών στις οποίες θέλει να προβεί το Kariera.gr.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα της εταιρείας για το 2021 διαμορφώθηκαν στα 6 εκατ. ευρώ και η εκτίμηση για το 2022 είναι πως θα ανέλθουν στα 10 εκατ. ευρώ.