ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Εθελουσία έξοδος για 1.500 εργαζόμενους

Έγκριση για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της, το οποίο και θα ανακοινώσει επίσημα την Πέμπτη, πήρε η Τράπεζα Πειραιώς από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Στόχος της τράπεζας είναι να μειώσει κατά 1.500 τους εργαζόμενους του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο όριο αποζημίωσης για όσους συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα ανέλθει στις 180.000 ευρώ. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης της Πειραιώς το 2014 είχε ανώτατο όριο τις 170.000 ευρώ.

Η συνολική αποζημίωση θα υπολογίζεται ανάλογα με τα χρόνια εργασίας στην τράπεζα και σε συνάρτηση με τον τρέχοντα μισθό, ενώ παράλληλα θα υπάρχει bonus 20% για εκείνους που εργάζονται σε περιφερειακά καταστήματα και έχουν μικρότερες απολαβές.

Πέραν της εθελούσιας, στο πρόγραμμα θα υπάρχει και η επιλογή της διετούς άδειας μετ’ αποδοχών (sabbatical), ενώ η εθελούσια θα είναι ανοικτή στο σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου.

Ο μοναδικός περιορισμός, το οποίο έθεσε το ΤΧΣ είναι να μην επιτρέπεται η επαναπρόσληψη από την τράπεζα όσων θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ για το σύνολο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα προχωρήσουν σε εθελούσιες αποχωρήσεις εργαζομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης