ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η SAS είναι ο συνεργάτης των επιχειρήσεων στα analytics και την τεχνητή νοημοσύνη

Η ανάλυση και αξιοποίηση δεδομένων, τα αποκαλούμενα και analytics, όπως και η τεχνητή νοημοσύνη είναι όροι που απασχολούν όλο και περισσότερο τις ελληνικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια.

Είναι, επίσης, οι τομείς με τους οποίους ασχολείται εκτενώς η SAS, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως στο χώρο των analytics και της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία συμπληρώνει αυτές τις ημέρες 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα!

Όπως δηλώνει στο CNN Greece, ο Γιάννης Παπατσίρος, Regional Lead της SAS για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, πριν από 20 χρόνια «ο τομέας των analytics αντιμετωπίζονταν σαν αυξημένες δυνατότητες reporting και επιχειρηματικής ευφυΐας και η SAS ήταν από τους πρώτους παρόχους του χώρου που τοποθέτησε την έννοια των συνολικών λύσεων, στοχευμένες στην επίλυση επιχειρηματικών προβλημάτων και όχι αποκλειστικά προϊόντων ή εργαλείων».

Αξιοσημείωτο είναι πως η SAS έχει αρκετά παραδείγματα πετυχημένων υλοποιήσεων που αξιοποιούν τα analyticsκαι την τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορους τομείς, όπως είναι αυτός των τηλεπικοινωνιών, τον χρηματοπιστωτικό κλάδο ακόμη και στο δημόσιο τομέα. Λύσεις όπως είναι η πρόβλεψη σημείωση συμφόρησης σε ένα τηλεπικοινωνιών, η δημιουργία δυναμικής στρατηγικής διαχείρισης κινδύνων αλλά και η βελτιστοποίηση διαχείρισης πόρων όπως και ανάλυση μεγάλου όγκου emails σε κάποιον οργανισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Παπατσίρο, η SAS επιδιώκει να βρίσκεται πολύ κοντά με τους πελάτες της, αποτελώντας τον analyticsσυνεργάτη τους, επιδιώκοντας παράλληλα να τους δώσουν ώθηση και να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί. «Παρέχουμε υπηρεσίες αλλά και τεχνολογία και βοηθάμε στην ανεύρεση εξειδικευμένων στελεχών» τονίζει ο επικεφαλής της SASστην περιοχή, προσθέτοντας ότι η εταιρεία συνεργάζεται με σημαντικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα προκειμένου να δημιουργηθεί μία νέα γενιά από τους αποκαλούμενους data scientists που διαθέτουν δεξιότητες που σχετίζονται με τα analyticsκαι την μηχανική εκμάθηση (machinelearning).

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, στόχος της SAS, όπως αναφέρει ο κ. Παπατσίρος είναι να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην μετάβαση της χώρας σε μία νέα ψηφιακή εποχήκαθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Analytics κάθονται στην καρδιά κάθε ψηφιακούμετασχηματισμού. Κάτι που θα επιδιωχθεί να γίνει μέσα τη διεύρυνση των συνεργασιών με τους πελάτες αλλά και τους κυβερνητικούς φορείς με σκοπό την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες. Επιπλέον, στα πλάνα είναι η προετοιμασία ικανών στελεχών και η εξοικείωση τους με τα analyticsκαι την τεχνητή νοημοσύνη. «Έχουμε ξεκινήσει εδώ και χρόνια την προσπάθεια για την εκπαίδευση της νέας γενιάς των data scientists, κάτι το οποίο θα εντείνουμε με μια σειρά από δράσεις που έχουμε σχεδιάσει, ενώ σε συνεργασία με αρκετά πανεπιστήμια βοηθάμε στην εκπαίδευση ικανών στελεχών του αύριο, τα οποία θα διαθέτουν τις δεξιότητες που χρειάζεται η αγορά» τονίζει ο κ. Παπατσίρος.

Δείτε το επετειακό βίντεο της SAS με τα σημαντικότερα ορόσημα της 20χρονης πορείας της

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης