SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

The Serif & The Frame: Η τηλεόραση γίνεται έργο τέχνης

The Serif & The Frame: Η τηλεόραση γίνεται έργο τέχνης

Η Samsung έρχεται να αλλάξει εκ βάθρων όλα όσα γνωρίζαμε για την τηλεόραση και τον ρόλο που υπηρετεί αυτή στο σπίτι. Η κορεατική εταιρεία παρουσίασε τις The Serif και The Frame, δύο μοντέλα που μοιάζουν να έχουν έρθει από το μέλλον, προκειμένου να μας προσφέρουν μια εικόνα του πώς θα είναι η τηλεόραση σε μερικά χρόνια από τώρα. Ξεκάθαρα μπροστά από την εποχή τους, αμφότερες δεν ξεχωρίζουν μόνο για την ποιότητα της εικόνας που προσφέρουν αλλά τη φιλοσοφία που διέπει τον σχεδιασμό τους.

Σκέψου διαχρονικά τη θέση της τηλεόρασης στον χώρο του σπιτιού. Πάντα τοποθετημένη με την πλάτη σε έναν τοίχο, σχεδόν κολλητά προκειμένου να μη μένουν σε κοινή θέα τα καλώδια στο πίσω μέρος της αλλά και να μην καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο. Πάντα ανοιχτή, ακόμα κι όταν κανείς δεν παρακολουθούσε ώστε να αποφεύγεται η μαυρίλα της επιφάνειάς της. Και όσο για τη χρήση της; Ας πούμε ότι εδώ και τόσες δεκαετίες παραμένει ουσιαστικά η ίδια. Ε, λοιπόν η Samsung αλλάζει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα με τα δύο καινούρια της μοντέλα. Πάμε να δούμε πώς.

The Serif

Στυλ – Σχεδιασμός

Η The Serif αποτελεί δημιούργημα των φημισμένων Γάλλων σχεδιαστών Ronan και Erwan Bouroullec οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την ομώνυμη… γραμματοσειρά (το προφίλ της The Serif θυμίζει το κεφαλαίο «Ι» της ομώνυμης γραμματοσειράς) για να δημιουργήσουν μία από τις πιο κομψές τηλεοράσεις που έχουμε δει. Με κομψές γραμμές και προσεγμένο φινίρισμα, πρόκειται για την επιτομή του premium. Η The Serif μπορεί να τοποθετηθεί με την ίδια άνεση στον τοίχο, επάνω σε κάποιο έπιπλο ή ελεύθερα στον χώρο.

Η μίνιμαλ βάση της με τα τέσσερα μεταλλικά ποδαράκια και το ύφασμα που καλύπτει τα καλώδια και τις εξόδους στο πίσω μέρος της, της επιτρέπουν να βρει τη θέση της παντού, ακόμα κι αν βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου -και άρα στο επίκεντρο της προσοχής. Η δε επάνω επιφάνειά της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και ως ράφι, επιτρέποντάς της να ενταχθεί ακόμα πιο φυσικά στη διακόσμησή σου. Κυκλοφορεί σε τρία μεγέθη (43, 49 και 55 ίντσες) και πάντα σε λευκό χρώμα.

Χαρακτηριστικά

Η The Serif όμως δε θα σε μαγέψει μόνο με την εμφάνιση αλλά και με τις εμπειρίες θέασης που είναι σε θέση να σου προσφέρει. Πρόκειται για μία 4K TV που ενσωματώνει την τεχνολογία QLED της Samsung αποτυπώνοντας έτσι τις δισεκατομμύρια χρωματικές αποχρώσεις του Quantum Dot με 100% όγκο χρώματος και HDR10+ για εικόνες με ολοζώντανα χρώματα, σπουδαία φωτεινότητα και εκπληκτική αντίθεση.

Το σύστημα Adaptive Picture είναι άκρως εντυπωσιακό, καθώς προσαρμόζει τη φωτεινότητα και την αντίθεση των χρωμάτων βάσει του φωτισμού του δωματίου. Την ίδια στιγμή, ο έτσι κι αλλιώς πεντακάθαρος ήχος γίνεται ακόμα πιο ισορροπημένος χάρη στο Active Voice Amplifier που αναλαμβάνει δράση σε πραγματικό χρόνο, προσδίδοντας φυσική χροιά στους διαλόγους.

Η The Serif υποστηρίζει τεχνολογία NFC, χάρη στην οποία μπορείς να αφήνεις απλά το smartphone σου επάνω της προκειμένου να συνδεθούν μεταξύ τους. Με το Multi view θα μπορείς να προβάλλεις ταυτόχρονα περιεχόμενο από την τηλεόραση και το κινητό σου στην οθόνη της πρώτης, ενώ τα SmartThings και AirPlay 2 θα κάνουν τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη. Το Smart Hub θα σου δώσει εύκολη πρόσβαση στην ψυχαγωγία σου ενώ τέλος το One Remote έρχεται να κάνει την εμπειρία πλοήγησης ακόμα πιο φυσική.

The Frame

Στυλ – Σχεδιασμός

Η The Frame είναι μία τηλεόραση που όπως υποδηλώνει και το όνομά της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα έργο τέχνης. Το πλαίσιό της που παραπέμπει σε κορνίζα, την κάνει να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, επιτρέποντάς της να βρει άνετα και με απόλυτη φυσικότητα τη θέση της στον χώρο. Μίνιμαλ αλλά εξαιρετικά κομψή, με μαγνητικό πλαίσιο σε τέσσερα χρώματα (μαύρο, καφέ, μπεζ, λευκό ώστε να το προσαρμόζεις στα «θέλω» σου) και σε πέντε διαφορετικά μεγέθη από τις 43 έως και τις 75 ίντσες, θα την κρεμάσεις με μία κίνηση επάνω στον τοίχο χωρίς κενό μεταξύ τους, ακριβώς όπως θα έκανες με ένα κάδρο.

Την προσεγμένη εμφάνιση της The Frame συμπληρώνει ιδανικά το Art Mode που θα μετατρέψει το σαλόνι σου σε γκαλερί. Όταν η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη, αντί για μία ψυχρή, μαύρη επιφάνεια, στην οθόνη της προβάλλονται περισσότεροι από 1.200 πίνακες ζωγραφικής από τις μεγαλύτερες συλλογές του κόσμου, μετατρέποντάς τη σε πραγματικό έργο τέχνης! Ούσα σε θέση να αναπαράγει ακόμα και την ξεχωριστή τους υφή, η The Frame θα μάθει με τον καιρό το στυλ και το γούστο σου, δίνοντας χρώμα στον τοίχο σου. Εναλλακτικά θα προβάλλεις τη δική σου συλλογή ή τις αγαπημένες σου στιγμές.

Ο αισθητήρας κίνησης επιτρέπει στη The Frame να γνωρίζει πότε βρίσκεσαι στο δωμάτιο και πότε όχι, προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια με την ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση του Art Mode. Ο δε αισθητήρας φωτεινότητας προσαρμόζει τον χρωματικό τόνο, την αντίθεση και τη φωτεινότητα της οθόνης, δίνοντας ζωντάνια στους πίνακες που απεικονίζονται, έτσι ώστε να τους απολαύσεις σε όλο τους το μεγαλείο, ανεξαρτήτως των συνθηκών ή της ώρας της ημέρας.

Χαρακτηριστικά

Μέσα της η The Frame κρύβει, όπως και η The Serif, την τεχνολογία Quantum Dot της Samsung. Έχουμε να κάνουμε με μία 4K QLED τηλεόραση με ικανότητα αποτύπωσης όγκου χρώματος 100% και αντίθεση Dual LED για εικόνες εκπληκτικής ζωντάνιας που βρίθουν λεπτομερειών. Με λεπτό πλαίσιο ώστε να εστιάζεις εκεί που βρίσκεται η δράση, η The Frame χαρίζει εξίσου κορυφαία ποιότητα εικόνας, όποια κι αν είναι η γωνία θέασής σου. Τις κινηματογραφικού επιπέδου εμπειρίες θέασης μάλιστα «ντύνει» ο επιβλητικός αλλά απόλυτα ισορροπημένος ήχος που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το σύστημα Active Voice Amplifier που θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα στους διαλόγους.

Οι έξυπνες λειτουργίες και το υπερπλήρες προφίλ συνδεσιμότητας, κάνουν την εμπειρία χρήσης της The Frame ακόμα πιο ευχάριστη και φιλική προς τον χρήστη. Το Multi view θα σου επιτρέψει να προβάλλεις δύο ροές στην οθόνη, έτσι ώστε να έχεις εικόνα τόσο από την τηλεόραση, όσο και από το smartphone σου. Η υποστήριξη SmartThings και AirPlay 2 κάνει την προβολή περιεχομένου από το κινητό σου παιχνίδι όποια πλατφόρμα κι αν χρησιμοποιείς, με την προβολή των αγαπημένων σου βίντεο και φωτογραφιών να γίνεται με ένα μόνο πάτημα. Στα παραπάνω συνυπολόγισε την άνετη πλοήγηση και τις απεριόριστες προοπτικές του Smart Hub και έχεις την απόλυτη smart TV.

Η τηλεόραση του αύριο, σήμερα

Οι The Frame και The Serif αποτελούν δύο φουτουριστικές προτάσεις τις οποίες όμως η Samsung διαθέτει σήμερα. Με απαράμιλλο στυλ και αψεγάδιαστο design, συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με την κορυφαία ποιότητα εικόνας και τις μοναδικές εμπειρίες θέασης που εγγυάται η τεχνολογία Quantum Dot των QLED μοντέλων της Samsung. Το μέλλον είναι τώρα!