ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δράσεις Career Office και διοργάνωση Career Days από το BCA

Στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, που προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο σπουδών. Όμως, ένα γερό ακαδημαϊκό υπόβαθρο δεν είναι αρκετό για να εξασφαλίσει στους νέους μία θέση στην αγορά εργασίας. Δυστυχώς, στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί νέοι με πολύ καλά πτυχία που δε βρίσκουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας έχουν αυξήσει κατακόρυφα την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των αποφοίτων σχολών οι οποίοι διεκδικούν όλο και λιγότερες θέσεις εργασίας.

Σε ένα τόσο απαιτητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που δέχεται αυξημένες πιέσεις και λόγω της πανδημίας, η επιλογή μιας σχολής που ανοίγει τους επαγγελματικούς ορίζοντες και εξασφαλίζει την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, είναι υψίστης σημασίας. Το BCA, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του επιδίωξε να γεφυρώσει το χάσμα των αναγκών της αγοράς εργασίας και των ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών. Στόχος του παραμένει η παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου, που είναι όμως άρρηκτα συνδεδεμένες με την αγορά. Το υψηλό ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων του από την αγορά εργασίας που φτάνει το 80%, αποδεικνύει ότι το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία.

Με 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην εκπαιδευτική κοινότητα, το BCA καλλιεργεί στους σπουδαστές του όχι μόνο τις θεωρητικές γνώσεις, αλλά και την εμπειρία και τις δεξιότητες που θα τους ανοίξουν μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Κεντρικό στοιχείο όλων των προγραμμάτων που προσφέρει, είναι η πρακτική εξάσκηση, έτσι ώστε μόλις κάποιος αποφοιτήσει από το κολέγιο, να έχει να επιδείξει και πολύτιμη εμπειρία εκτός από γνώση. Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές του ναυτιλιακού τμήματος, με επισκέψεις στο Cosmos Training Center, μέσα από προσομοιωτές γέφυρας μηχανής μπορούν να διαμορφώσουν ένα πλάνο φόρτωσης και εκφόρτωσης και να ταξιδέψουν εικονικά ως το Σίδνεϋ. Στο πρόγραμμα Hospitality, οι φοιτητές μπορούν να βιώσουν τι πραγματικά σημαίνει να εργάζεσαι στον ξενοδοχειακό τομέα κάνοντας καθημερινά role playing στην προσομοίωση του 5στερου ξενοδοχείου που υπάρχει μέσα στο campus της σχολής. Οι αποκλειστικές συνεργασίες με καταξιωμένα ξενοδοχεία και η επί πληρωμή εργασία σε κανονικές ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών (5 αστέρων), εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο την εργασιακή τους εμπειρία και χτίζουν επαγγελματικές δεξιότητες, δημιουργώντας τους επαγγελματίες του αύριο, σήμερα.

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τους αποφοίτους του BCA ακόμα πιο περιζήτητους, είναι και οι ξένες γλώσσες. Όλα του τα προγράμματα δίνουν στους σπουδαστές τη δυνατότητα εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας (επιλογή ανάμεσα σε γλώσσες οι οποίες θεωρούνται πολύτιμες από την αγορά εργασίας), πράγμα που συμβάλλει σε ένα πολύ πιο ελκυστικό βιογραφικό που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν αμέσως μόλις βγουν στον επαγγελματικό στίβο.

Τo Career Office και τα Career Days

Στα 50 χρόνια ιστορίας του, το BCA έχει χτίσει ισχυρούς δεσμούς με τον επιχειρηματικό κόσμο, μέσα από αποκλειστικές συνεργασίες με διακεκριμένες επιχειρήσεις αλλά και κορυφαίους επαγγελματίες της αγοράς, επενδύοντας σταθερά στη δυνατή διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Κάτι όμως που πραγματοποιεί και οργανωμένα, μέσα από τις δράσεις του Career Office.

Το BCA έχει δημιουργήσει ένα οργανωμένο γραφείο επαγγελματικής προώθησης που συνεργάζεται με πολλές μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες απευθύνονται οι ίδιες, κάθε χρόνο, στο BCA και ζητούν να προσλάβουν αποφοίτους του. Επιπλέον, μεταξύ των πλούσιων δράσεών του, είναι και η διοργάνωση των Career Days. Εκεί, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μία γεύση από την αγορά εργασίας, να γνωριστούν με μεγάλες εταιρείες και να δώσουν απευθείας το βιογραφικό τους. Η εμπειρία του BCA Career Day έδωσε φέτος την ευκαιρία στους φοιτητές και στους απόφοιτους του κολεγίου να έρθουν σε επαφή με 50 ελληνικές και πολυεθνικές ναυτιλιακές εταιρίες, 100 γενικούς διευθυντές, συμβούλους και υψηλόβαθμα στελέχη και 40 αλυσίδες που διαχειρίζονται περισσότερα από 40 ξενοδοχεία και έτσι να συναντήσουν εύκολα και γρήγορα το επαγγελματικό τους μέλλον.

Πέρα όμως από την άμεση πρόσβαση στον επιχειρηματικό κόσμο, το Career Office προσφέρει και πολύτιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως

-υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού

-υπηρεσίες σύνταξης βιογραφικού

-υπηρεσίες coaching συνέντευξης

BCA Alumni

Οι απόφοιτοι του BCA που βρίσκονται σήμερα σε υψηλές και νευραλγικές θέσεις της αγοράς, δημιουργούν και αυτοί ένα επαγγελματικό δίκτυο που είναι προσβάσιμο για τους νέους που θα βγουν σήμερα από το κολέγιο. Οι απόφοιτοι του ΒCΑ ξεπερνούν σήμερα τους 6,000 και συναντώνται σε όλο το φάσμα της εγχώριας επιχειρηματικής και επαγγελματικής σκηνής. Κεντρική επιδίωξη του συλλόγου, πέρα από τη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών των αποφοίτων του BCA και τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας, είναι και η επαγγελματική υποστήριξη μεταξύ των μελών του. Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσω του BCA Alumni, νέοι απόφοιτοι έχουν διευκολυνθεί στο πρώτο τους επαγγελματικό βήμα και έχουν βρει μια θέση που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες και στις φιλοδοξίες τους.

Το BCA, που αναδείχτηκε φέτος «Κολέγιο της Χρονιάς» στον διαγωνισμό Education Leaders Awards, προσφέρει αναγνωρισμένα πτυχία του University of West London, ισότιμα επαγγελματικά με αυτά του ελληνικού πανεπιστημίου, που όμως προσφέρουν ταυτόχρονα την απαραίτητη επαγγελματική εμπειρία που εξασφαλίζει μία άμεση και συναρπαστική σταδιοδρομία στους αποφοίτους του.

Γιατί, στο BCA, It’s the experience that matters!

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης