ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Healthcare Business Awards 2019: 95 βραβεία & ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας

Η προσφορά στην υγεία μέσα από το άοκνο έργο των Συλλόγων των ασθενών, αλλά και η επιχειρηματική αριστεία, μέσα από τη διαρκή στόχευση των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, οι οποίες εξακολουθούν να διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να καινοτομούν και να δημιουργούν, επιβραβεύθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, στα Βραβεία Healthcare Business Awards 2019.

Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε για 4η χρονιά από την Boussias Communications και το Health Daily στον Πολυχώρο Λώλος στην Παιανία.

Η συμμετοχή στην βραδιά, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή: μεγάλος αριθμός Συλλόγων Ασθενών, καθηγητές Οικονομικών της Υγείας, εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών, εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, εκπρόσωποι της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, έγιναν όλοι ένα πολύβουο «μελίσσι» με στόχο να στείλουν το μήνυμα ότι «τίποτα και κανείς δεν περισσεύει στην Υγεία, στην έρευνα και στην πρόληψη».

Στη διάρκεια της βραδιάς, απονεμήθηκαν 95 βραβεία (σε νοσοκομεία, ΜΚΟ, επιχειρήσεις, ερευνητικά Κέντρα κλπ), μεταξύ των οποίων και 14 σύλλογοι Ασθενών.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι βραβεύθηκε το Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής Γ.Ν. Ο Ευαγγελισμός, διακρίθηκε για την αντιμετώπιση με παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας της Μαζικής Εγκαυματικής Καταστροφής "ΜΑΤΙ-23-7-2018".

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος στο χαιρετισμό του έκανε λόγο για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Υγείας, ο οποίος αποτελεί κορυφαίο στόχο του υπουργείου, ειδικά σε μια εποχή που είναι αναγκαία η εξοικονόμηση πόρων και η ορθολογική κατανομή τους. Οι νέες τεχνολογίες, συνέχισε, μπορούν να αποτελέσουν το εργαλείο για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Τόνισε ακόμη, ότι τα σημερινά βραβεία αποτελούν μία εξαιρετική ευκαιρία να τιμήσουμε τόσο το προσωπικό των νοσοκομείων που δίνει καθημερινή μάχη σε αντίξοες συνθήκες προκειμένου να παράσχουμε στους πολίτες, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπως τους αξίζουν. Μάλιστα ο ΓΓ του υπ. Υγείας δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις οι οποίες παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον- όπως σημείωσε- εξακολουθούν να καινοτομούν και να ξεχωρίζουν τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά.

Τιμητικά βραβεία έλαβαν ο κ. Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος, Καθηγητής Θεραπευτικής Ογκολογίας – Αιματολογίας, Διευθυντή Θεραπευτικής Κλινικής, Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και Πρύτανης ΕΚΠΑ, οι διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Τιμητικό βραβείο για την Ανιδιοτελή Προσφορά στην Προστασία της Ζωής, της Υγείας και του Περιβάλλοντος, απονεμήθηκε) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ απέσπασε τιμητική βράβευση για τα 100 χρόνια προσφοράς στην Υγεία και το βραβείο παρέλαβε η Φωτεινή Στυλιανοπούλου από τη θέση της Πρόεδρου του Ινστιτούτου.

Στην κατηγορία Συνολική προσφορά στην επιχειρηματικότητα, την επένδυση και την καινοτομία διακρίθηκε ο Διονύσης Φιλιώτης, Πρόεδρος EphForT, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – Lilly. Το βραβείο παρέλαβε ο Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – Lilly, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ & Υπεύθυνος Κλινικής Έρευνας, ταμίας και μέλος Δ.Σ. στο Φόρουμ φαρμακευτικής καινοτομίας.

O κ. Νικόλαος Πέππας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του τόνισε το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. «Οι εθελοντές διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι σημείο αναφοράς στην αντιμετώπιση των καταστροφών. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, θέτοντας σε προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας πολιτικής προστασίας, εκπονεί ειδικό σχέδιο για τον καλύτερο συντονισμό όλων των θεσμικών δυνάμεων και των εθελοντών για να μην ξαναζήσουμε τραγικά περιστατικά του παρελθόντος. Αναζητάμε οικονομικούς πόρους που θα βελτιώσουν τα διαθέσιμα μέσα και τις συνθήκες για όλους τους εμπλεκόμενους με την ασφάλεια των συμπολιτών μας», δήλωσε ο κ. Πέππας.

Η κ. Φωτεινή Στυλιανοπούλου, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και Oμότιμη Καθηγήτρια Βιολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. Ινστιτούτου Παστέρ ανέφερε κατά την ομιλία της: «Η προσφορά στην Υγεία παίρνει πολλές μορφές. Προσφορά στην Υγεία μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους: μέσω του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δομών υγείας, μέσω των ερευνητών της βιοϊατρικής έρευνας, των εθελοντών ή των συλλόγων ασθενών. Σήμερα βραβεύονται φορείς που εκπροσωπούν όλες αυτές τις μορφές. Σήμερα βραβεύεται επίσης η καινοτομία και η πρωτοπορία στην Υγεία. Η βιοϊατρική έρευνα έχει ταχύτατη εξέλιξη και τα ευρήματά της αξιοποιούνται γρήγορα στον τομέα της Υγείας. Η καινοτομία είναι πλέον μέρος των υπηρεσιών Υγείας. Έτσι, σήμερα βραβεύεται η καινοτομία και η πρωτοπορία σε όλες τις όψεις της Φροντίδας Υγείας: πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, αποκατάσταση».

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές διακρίσεις, απονεμήθηκαν βραβεία σε Συλλόγους Ασθενών, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και επιχειρήσεις και οργανισμοί εκτός κλάδου υγείας, για επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας και στην προαγωγή της κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.

Στην κατηγορία Καινοτομία διακρίθηκαν οι εξής:

  • Κεντρική Κλινική Αθηνών: Καινοτόμος Εξοπλισμός
  • Μικροβιολογικό Εργαστήριο Γ.Ν. Παπαγεωργίου: Ολοκληρωμένο σύστημα τεχνολογίας για γρήγορη ταυτοποίηση μικροοργανισμών στο πλαίσιο ελέγχου και περιορισμού των νοσοκομειακών λοιμώξεων
  • Νευροχειρουργική Κλινική – Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς": Η Πρώτη Μονάδα Νευροχειρουργικής Αυξημένης Φροντίδας
  • Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς": Αντιμετώπιση Ασθενών με Οξύ Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο
  • Γ΄ Παθολογική Κλινική ΑΠΘ, Γ.Ν. Παπαγεωργίου: Πρωτοποριακός δείκτης υπολογισμού της αγγειακής γήρανσης
  • Breast Clinic and Reconstruction Center Metropolitan Hospital: Καινοτόμος Μέθοδος στη Θεραπευτική Προσέγγιση του Καρκίνου Μαστού
  • Γ.Ν.Θ. "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ": e-NeΦros Ολοκληρωμένη Ηλεκτρονική Νεφρολογική Φροντίδα
  • ΙΑΣΩ Παίδων: Ορθοπαιδικό Κέντρο ΙΑΣΩ Παίδων: Επαναστατική θεραπεία για την επιμήκυνση των οστών σε παιδιά με ανισοσκελία
  • Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και Καρδιοχειρουργικό Τμήμα Ευαγγελισμού: Διαδερμικά Νέα Αυτοεκπτυσσόμενη Αορτική Βαλβίδα

Στην κατηγορία Ανάπτυξη διακρίθηκαν οι εξής:

  • Γραφείο Διαχείρισης Προγραμμάτων Γ.Ν. Παπαγεωργίου: Συνεργασίες για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, τη διατήρηση και ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου και την χρηματοδότηση προηγμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
  • IQ Skin Clinics | Dr Tzερμιάς: Ανάπτυξη νέου εταιρικού ιστότοπου για την διάδωση της αξίας της πρόληψης για τη δερματική υγεία
    Genotypos Science Labs Α.Ι.Ε.: Στρατηγική Συνεργασία με την Παγκόσμια Κοινότητα στην παροχή υπηρεσιών υγείας μέσω γενωμικού ελέγχου με καινοτόμες τεχνικές (NGS)
  • ΙΑΣΩ: Νο1 Υπηρεσίες στην Ελλάδα
  • Cosmetic Derma Medicine Medical Group: Η προσήλωση στην ανάπτυξη είναι εγγύηση επιτυχίας.

Στην κατηγορία Ποιότητα Υπηρεσιών διακρίθηκαν οι κάτωθι:

  • Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής Γ.Ν. "Ο Ευαγγελισμός": Μαζική Εγκαυματική Καταστροφή "ΜΑΤΙ-23-7-2018" : Επιτυχής αντιμετώπιση με παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας
  • Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής "Σισμανόγλειο": Προάγοντας την υγεία σε επιτυχημένη βάση: Το project MediciNet II
  • Γενικό Νοσοκομείο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" Αιματολογικό Τμήμα-Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών: Διεθνείς Διαπιστεύσεις για τις Καινοτόμες Δραστηριοτές και Επιτεύγματα
  • Ευρωκλινική Αθηνών ΑΕ: Ένα βήμα μπροστά: μέτρηση της ικανοποίησης των ασθενών και net promoter score
  • Φαρμακείο και Νοσηλευτική Υπηρεσία ΓΝΑ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: Λειτουργεία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων
  • Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης – Τμήμα Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων & Επειγόντων Περιστατικών: Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμος των Υπηρεσιών
  • Α’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, Β’ Νεογνολογική Κλινική ΑΠΘ – Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, Διεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου, Γ.Ν. Παπαγεωργίου: Διασφάλιση ολιστικών υπηρεσιών υποστήριξης της μητρότητας και πατρότητας από το Α έως το Ω.

Στην λαμπρή βραδιά, χορηγοί επικοινωνίας ήταν το CNN GREECE, το onMed, το f.Daily και η Σύγχρονη Ιατρική Ενημέρωση.

Δείτε αναλυτικά τα βραβεία:

https://www.healthcareawards.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης