ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φυσικές καταστροφές: Πόσο ασφαλείς είμαστε τελικά;

Λένε πως δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος μπορεί να «τα βάλει» με τη Φύση και να κερδίσει. Η αλήθεια είναι, όμως, πως σε ό,τι αφορά στις φυσικές καταστροφές, ο καθένας από εμάς μπορεί να βγει νικητής στον αγώνα της αποκατάστασης των ζημιών -είτε αυτές αφορούν στο σπίτι είτε στην επιχείρησή μας. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ζημιές από φυσικές καταστροφές στην περιουσία μας είναι μεγάλες, ευτυχώς όμως στις μέρες μας έχουμε τη δυνατότητα να τις αντιμετωπίσουμε.

Για τους Έλληνες δε, που το θέμα των φυσικών καταστροφών είναι αρκετά οικείο, το εν λόγω ζήτημα είναι αρκετά σημαντικό και πάντα επίκαιρο.

Η «έξυπνη» καμπάνια που μας «ταρακούνησε»

Με μία σειρά από ισχυρούς σεισμούς να έχουν «χτυπήσει» τη χώρα το τελευταίο διάστημα -και τον κατάλογο των φονικών σεισμών στον ελλαδικό χώρο να είναι μεγάλος- το σίγουρο είναι πως αξίζει να εστιάσουμε στο ζήτημα της σεισμικότητας. Όλα αυτά, βάζοντας σε «πρώτο πλάνο» το κομμάτι της ασφάλισης, το σημαντικό αυτό θέμα που τόσο εύστοχα θίγει μέσα από τη νέα της καμπάνια η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.

Με πρωταγωνιστές τα «Oops!», η «έξυπνη» ψηφιακή αυτή καμπάνια μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι στα απρόοπτα της ζωής -και δη τις φυσικές καταστροφές, όπως τους σεισμούς. Το πρώτο βίντεο της, που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος στο theoops.gr, ευαισθητοποιεί χωρίς να τρομάζει. Διότι μπορεί να αδυνατούμε να προβλέψουμε το πότε θα γίνει ο επόμενος σεισμός, Μπορούμε όμως να φροντίσουμε για την ασφάλισή μας.

Τα στοιχεία που προβληματίζουν

Σε κάθε περίπτωση, «μία ματιά» στα παρακάτω στοιχεία, μπορεί να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε την έκταση του προβλήματος στην Ελλάδα.

Η χώρα μας είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς παγκοσμίως. Το γεγονός, λοιπόν, ότι οι Έλληνες είναι ιδιοκτήτες κατοικίας σε ποσοστό που «αγγίζει» το 70% -ίσως το υψηλότερο στην Ευρώπη- και φυσικά, το ότι το 85% των σπιτιών είναι ανασφάλιστα, αποδεικνύει πως εντέλει, δεν είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι στις φυσικές καταστροφές και ειδικότερα στους σεισμούς.

Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος το πόσοι από τους ανθρώπους που ζουν στα ανασφάλιστα αυτά σπίτια κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη στην περίπτωση μιας φυσικής καταστροφής -και δη ενός σεισμού που ενδέχεται να προκαλέσει ζημιές στα σπίτια αλλά και τις επιχειρήσεις για να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Διότι οι ανασφάλιστοι πολίτες θα πρέπει να αναμείνουν την οικονομική στήριξη του κράτους -η οποία συχνά δεν είναι επαρκής ενώ σε πολλές περιπτώσεις, οι αποζημιώσεις καταβάλλονται με αργούς ρυθμούς.

Το challenge για να λάβετε «πιστοποιητικό» ετοιμότητας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η σωστή ενημέρωση και η κατάλληλη προετοιμασία μπορούν να προστατέψουν ζωές και περιουσίες. Σίγουρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη περίοδο, η καμπάνια - που στόχο έχει να μας ευαισθητοποιήσει για το θέμα των φυσικών καταστροφών και της ασφάλισης- κάνει το γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας θετικές εντυπώσεις.

Το ανατρεπτικό χιουμοριστικό concept της, κατάφερε να «κεντρίσει» το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού και παράλληλα να το ευαισθητοποιήσει, όπως και το «Oops challenge», ο πρωτότυπος διαγωνισμός της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας στο theoops.gr, μέσα από τον οποίο οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν την ευκαιρία να λάβουν ένα «πιστοποιητικό» ετοιμότητας για τα απρόοπτα της ζωής και παράλληλα, να κερδίσουν «πλούσια» δώρα.

Αν υπάρχει, λοιπόν, ένα βασικό μήνυμα το οποίο μπορούμε να πάρουμε από την αυτή καμπάνια, είναι το ότι με την ασφάλιση μπορούμε να νιώθουμε πιο σίγουροι, γνωρίζοντας πως όποια ζημιά και αν συμβεί στην περιουσία μας, μπορεί να αποκατασταθεί. Γιατί δεν θα χρειαστεί ούτε το κράτος να περιμένουμε να μας αποζημιώσει ούτε να αναζητήσουμε χρήματα για να επισκευάσουμε τις ζημιές αλλά ούτε να μειώσουμε τα χρήματα που έχουμε στην άκρη.

Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, αναμένουμε με ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τη συνέχεια της καμπάνιας και να ενημερωθούμε περαιτέρω για όλα όσα μπορούν να «αναστατώσουν» την καθημερινότητά μας. Το σίγουρο είναι ότι «Ασφαλίζω σημαίνει Φροντίζω» και η ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης των πολίτων έχει -όπως φαίνεται- μεγάλη σημασία στην Ελλάδα του σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης