ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MeXOXO: Αυτή η ΜΚΟ κάνει πραγματικότητα το επιχειρηματικό όνειρο των γυναικών!

MeXOXO: Αυτή η ΜΚΟ κάνει πραγματικότητα το επιχειρηματικό όνειρο των γυναικών!

Η President Hult Prize Greece και Ιδρύτρια του MeXOXO, Ελπίδα-Αναστασία Κόκκοτα, μιλά στο CNN Greece για το όραμά της και την θέλησή της να βοηθήσει 5.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020!

Η MeXOXO δημιουργήθηκε το 2013 και είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση, που υποστηρίζει την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών στο Μεξικό, τις ΗΠΑ, το Νεπάλ, την Λιβερία και την Ελλάδα μέσω εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα την επιχειρηματικότητα. Το πρότζεκτ ξεκίνησε όταν, το 2010 η Ελπίδα-Αναστασία Κόκκοτα έφυγε για την Βοστώνη ώστε να πραγματοποιήσει το μεταπτυχιακό της MBA.

Μέσα από την εμπλοκή της στο Hult Prize -τον μεγαλύτερο διαγωνισμό του κόσμου για την κοινωνική επιχειρηματικότητα-, γνώρισε τον Muhammad Yunnis και τον προσωπικό του σύμβουλο, οι οποίοι έγιναν και μέντορές της. «Ελπίδα, βλέπω την φωτιά στα μάτια σου να αλλάξεις τον κόσμο. Γιατί δεν το κάνεις;», μου είπε κάποια στιγμή και έφυγα για το Μεξικό, όπου και ξεκίνησα το MeXOXO.

Η MeXOXO, από το 2013 έχει υποστηρίξει περισσότερες από 2.000 γυναίκες από Μεξικό, Η.Π.Α., Νεπάλ και Ελλάδα! Μάλιστα, η Ελπίδα Κόκκοτα έχει δεσμευτεί πρώτα στον εαυτό της και μετά στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, να βοηθήσει μέσω των δράσεών της 5.000 γυναίκες στον κόσμο μέχρι το 2020.

Η President Hult Prize Greece και Ιδρύτρια του MeXOXO, Ελπίδα-Αναστασία Κόκκοτα, μιλά στο CNN Greece και για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται μέσω της MeXOXO, να βοηθηθούν οι γυναίκες της Σίφνου που θέλουν να επενδύσουν σε έναν επιχειρηματικό κλάδο.