ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα «διαμάντια» της ελληνικής οικονομίας μπροστά στη μεταμνημονιακή εποχή

Έναν ιδιαιτέρως συμβολικό χαρακτήρα είχε η φετινή απονομή των βραβείων επιχειρηματικής αριστείας «Diamonds of the Greek Economy 2018», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (03/07/2018), υπό την αιγίδα του ΣΕΒ.

Η χώρα βρίσκεται στην περίοδο μεταξύ της σημαντικής απόφασης του Eurogroup για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης και για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, και στο ορόσημο του Αυγούστου, όταν και τυπικά θα έχουν ολοκληρωθεί τα μνημονιακά προγράμματα, μετά από 8 υφεσιακά χρόνια.

Αυτό το κλίμα αισιοδοξίας -αλλά και αγωνιών- εκφράστηκε στην ετήσια συνάντηση του φόρουμ επιχειρηματικής αριστείας, που διοργανώνει ο εκδοτικός οργανισμός New Times Publishing, από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Τις θυσίες του ελληνικού λαού και των επιχειρήσεων, όλα τα προηγούμενα χρόνια, χάρη στις οποίες βγαίνει σήμερα η χώρα από τα μνημόνια, ανέδειξε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που προβλήθηκε στην εκδήλωση. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε τη συμβολή της Κομισιόν, συγκεκριμένα στο πεδίο των επιχειρήσεων, με το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη, στην αξιοποίηση του οποίου η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά. «Μέσα από την κρίση, οι ελληνικές επιχειρήσεις έγιναν πιο ανταγωνιστικές και πιο εξωστρεφείς», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει στο μονοπάτι των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Πυκνώνουν τα καλά νέα για την Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά το σύντομο χαιρετισμό του. «Κλείνει αμετάκλητα ο κύκλος των αξιολογήσεων και των μνημονίων, η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και ανοίγει ο δρόμος της υγιούς ανάπτυξης. Στην καρδιά της νέας αυτής ανάπτυξης, βρίσκεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας και της κοινωνίας», σημείωσε ο υπουργός φέρνοντας ως παράδειγμα το ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ, την δωρεάν παροχή 130.000 ψηφιακών υπογραφών στις επιχειρήσεις που υποβάλλουν ισολογισμούς ηλεκτρονικά κ.λπ.

Έμφαση στους δυναμικούς κλάδους της οικονομίας θα δώσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, με στόχους προς επίτευξη να παραμένουν η επιτάχυνση της δικαιοσύνης, η υγιής τραπεζική λειτουργία, το σταθερό φορολογικό περιβάλλον, σύμφωνα με τον διευθυντή Οικονομικών του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα, ενώ στο σχέδιο αντιμετώπισης του brain drain αλλά και στην ανάγκη ανάπτυξης μιας κουλτούρας αριστείας, αναφέρθηκε ο γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Λόης Λαμπριανίδης.

Θετικό ορόσημο, αλλά όχι επαρκές, χαρακτήρισε την επίσημη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος. Ο κ. Μπίτσιος εκτίμησε ότι το πλαίσιο μεταμνημονιακής εποπτείας είναι πολύ αυστηρό και τα υψηλά πλεονάσματα ενέχουν υφεσιακό κίνδυνο για τη χώρα μας. Δηλαδή, θα εξυπηρετείται το χρέος, όμως με χαμηλή ανάπτυξη της οικονομίας και υψηλή ανεργία. Συνέπεια θα είναι να μην αυξάνεται η αποταμίευση, η ρευστότητα να είναι χαμηλότερη από αυτήν που θα απαιτείται, όπως μικρότερο θα είναι και το μέγεθος των επενδύσεων.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε: «Υποσχόμαστε στροφή στις καλές διεθνείς πρακτικές, στροφή στην Ευρώπη, στην κοινή λογική, στον ιδιωτικό τομέα και στις ιδιωτικές επενδύσεις. Γι’ αυτό μιλάμε για σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση φορολογικών συντελεστών, επίλυση με κίνητρα και κυρώσεις στο θέμα των κόκκινων δανείων, απλούστευση αδειοδοτήσεων, δραστικές παρεμβάσεις σε δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη, εκπαίδευση, για να περάσει η Ελλάδα σε μια επόμενη σελίδα κανονικότητας και προοπτικής».

Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε βραβεύθηκε στα «Diamonds of the Greek Economy 2018»

Η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε ήταν ανάμεσα στις 33 επιχειρήσεις - διαμάντια που βραβεύθηκαν για την ικανότητά τους να αναπτύσσονται παρά το ρευστό οικονομικό περιβάλλον, το σεβασμό στο ανθρώπινο δυναμικό τους, την αξιοσημείωτη εξωστρέφεια και την προσφορά τους στην εθνική οικονομία, ξεχώρισαν ανάμεσα σε περισσότερες από 300 εταιρείες. Η φετινή βράβευση, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο, την οποία έχει σημαδέψει η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, Γεωργία Βέρδη.

«Η ιστορία της ΒΙΑΝΕΞ ξεκίνησε το 1924 με ένα μικρό φαρμακείο και γιγαντώθηκε υπό την αρχηγία του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου. Τα 4 υπερσύγχρονα Εργοστάσια εγκαταστημένα στην Ελλάδα (Αττική & Πάτρα), παράγουν φάρμακα για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2017 εξήχθησαν 34 εκατ. φαρμακευτικά προϊόντα (αντιβιοτικά, αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά, παυσίπονα, ενέσιμα, κ.ά) σε 48 χώρες της Ευρώπης, Ασίας (π.χ. Κίνα, Ιαπωνία), Αφρικής, Μέσης Ανατολής και στο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή το 60% της παραγωγής μας. Διαθέτει 53 πιστοποιητικά ποιότητας από τις Ελληνικές Αρχές, Διεθνείς Οργανισμούς και τις Αρχές των χωρών που εξάγουμε προϊόντα. Όλες οι διεργασίες παραγωγής, διανομής και κυκλοφορίας των προϊόντων μας διεξάγονται υπό αυστηρές εγκεκριμένες και νόμιμες διαδικασίες. Σεβόμαστε την κοινωνία, το περιβάλλον. Φροντίζουμε και υπηρετούμε τον ασθενή διαθέτοντας φάρμακα υψηλής ποιότητας και ασφάλειας. Οι μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες του κλάδου, συνεργάζονται με την ΒΙΑΝΕΞ. Σήμερα επιβιώνουμε μετά την περίοδο της κρίσης διότι η Διοίκηση της Εταιρείας μας, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμα φάρμακα, στην ποιότητα, στο νέο παραγωγικό εξοπλισμό, στην επέκταση των εγκαταστάσεων, στην ανεύρεση νέων αγορών και κυρίως διατηρεί όλο το προσωπικό της, τα 1.200 άτομα. Είμαστε η κορυφαία ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, πρότυπο Υγιούς Οικονομικής Ανάπτυξης, Ποιότητας, Διαφάνειας, Ασφάλειας και μία παραγωγική δύναμη υψηλής φαρμακευτικής τεχνολογίας που έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως» κατέληξε η κ. Βέρδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης