ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Folli Follie

facebook

Σκληραίνει η κόντρα ανάμεσα στο αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Μanagement και στην εταιρεία Folli Follie, καθώς το αμερικανικό fund επιμένει στις αρχικές κατηγορίες του για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ενώ η ελληνική εισηγμένη ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ο διευθύνων σύμβουλός της μιλά για οργανωμένο σχέδιο κερδοσκόπων.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στελεχών της Folli Follie και έγινε ενημέρωση επί στοιχείων των οικονομικών καταστάσεων. Στη βάση αυτή ζητήθηκε από τη Folli Follie να ανακοινώσει ως αύριο την επιλογή γνωστής ελεγκτικής εταιρείας για τον ανεξάρτητο έλεγχο των οικονομικών της στοιχείων.

Μάλιστα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τον ανεξάρτητο ελεγκτή πρόκειται να θέσει σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης για τα αποτελέσματά του και στη συνέχεια θα υπάρξει ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό.

Παράλληλα, η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων ως αρμόδια Αρχή για τον έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών - λογιστών προχωρεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή του FF Group επί των οικονομικών του καταστάσεων για την οικονομική χρήση του 2017. Πρόκειται για την εταιρεία Ecovis VNT, ενώ ο υπογράφων τις οικονομικές καταστάσεις είναι ο ορκωτός λογιστής κ. Γ. Βαρθαλίτης, στέλεχος που συμμετείχε στην Baker Tilly.

Το fund Quintessential Capital Management (QCM) που αμφισβητεί τα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie και οδήγησε την εταιρεία σε απώλεια κεφαλαιοποίησης άνω των 600 εκατ. ευρώ μέσα σε δύο συνεδριάσεις έδωσε σήμερα εύσημα στις ελληνικές εποπτικές αρχές για την ταχεία παρέμβαση τους στον χειρισμό της υπόθεσης FF. «Στα πολλά χρόνια που παρακολουθούμε παρόμοιες καταστάσεις αλλού, δεν έχουμε δει ταχύτερη αντίδραση», ανέφερε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης