ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H ανάγκη ενός κοινού μέλλοντος σε έναν απρόβλεπτο κόσμο

Διάλεξη της Άννας Διαμαντοπούλου στο Deree, στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος B-in-EU: Jean Monnet Module της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διάλεξη με θέμα την «ανάγκη ενός κοινού μέλλοντος σε έναν απρόβλεπτο κόσμο» παρέθεσε η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, και πρώην υπουργός Παιδείας και Ευρωπαϊκή Επίτροπος, με αφορμή την εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος B-in-EU Jean Monnet Module, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή.

Το «B-in-EU Jean Monnet Module on the European Union and active EU citizenship for business students: Αn interdisciplinary approach» είναι ένα συγχρηματοδούμενο πρόγραμμα στο πλαίσιο του Erasmus+ Jean Monnet Module, με συντονίστρια τη δόκτορα Άννα Βισβίζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομίας και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Deree. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης, με άξονα την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, για τους σπουδαστές της Σχολής Business. Έτσι, με την πρόσκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων και γνώσεων, μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ενιαία αγορά. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, αφού είναι η πρώτη φορά που το Deree υλοποιεί ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο του Erasmus+.

Την εκδήλωση προλόγισαν η δρ Άννα Βισβίζη και ο Provost, δρ Θύμιος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του υποστήριξε ενεργά την υλοποίηση του project.

Η κα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε τόσο στα επιτεύγματα της Ευρώπης, από τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από 60 χρόνια, όσο και στην πολυκρίση που αντιμετωπίζει σήμερα. Για να την υπερβεί, σημείωσε η Πρόεδρος του Δικτύου, θα χρειαστούν σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο διακυβέρνησης και στο ζήτημα της ασφάλειας.

Η κα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς και στο πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο χαρακτήρισε ως το πλέον αποδοτικό και δημοφιλές πρόγραμμα της ΕΕ μέχρι σήμερα. Σχεδιασμένο να προαγάγει τις ίσες ευκαιρίες και την ακαδημαϊκή αριστεία, το πρόγραμμα –μέσω του, ύψους 14,7 εκ. ευρώ, προϋπολογισμού του– προσφέρει ευκαιρίες σε περισσότερους από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίους να σπουδάσουν, να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν ακαδημαϊκή και εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό.

Κλείνοντας, η κα Διαμαντοπούλου παρουσίασε το Δίκτυο, το think tank για τη Μεταρρύθμιση του οποίου ηγείται, το οποίο επίσης υλοποιεί ένα πρόγραμμα Erasmus+ Jean Monnet. Το Δίκτυο είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία έχει ανάμεσα στους στόχους της την καλλιέργεια και την εδραίωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας της Ελλάδας.

Ακολούθησε συζήτηση με θέμα την κατανόηση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανάπτυξη της κοινωνίας, και την αξία του Erasmus+ στην εκπαίδευση. Στη συζήτηση συμμετείχε πάνελ ομιλητών αποτελούμενο από τους: δρα Marta Pachocka, Aναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Warsaw School of Economics και συντονίστρια του EUMIGRO Jean Monnet Module, κα Anna Moni, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Deree, και Δημήτρη Αναγνωστόπουλο, φοιτητή Διεθνούς Επιχειρηματικότητας στο Deree. Τη συζήτηση συντόνισε η κα Λίλιαν Ψύλλα, φοιτήτρια Marketing Management επίσης στο Deree.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης