ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος εποχής για την Unilever στην Ρωσία - Ολοκληρώθηκε η πώληση των επιχειρήσεων

AP Photo/Richard Drew, File

Τέλος εποχής είναι σήμερα για την βρετανική εταιρεία καταναλωτικών αγαθών Unilever, η οποία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πώληση της ρωσικής επιχείρησής της στον όμιλο Arnest.

Η Unilever, ιδιοκτήτρια εμπορικών σημάτων όπως το σαπούνι Dove και η μαγιονέζα Hellmann's, δήλωσε ότι η πώληση περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητές της και τέσσερα εργοστάσια στη Ρωσία, καθώς και τις δραστηριότητές της στη Λευκορωσία.

Οι όροι της συναλλαγής δεν γνωστοποιήθηκαν, σύμφωνα με το Reuters.

«Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, προετοιμάσαμε προσεκτικά την επιχείρηση Unilever Russia για μια πιθανή πώληση. Το έργο αυτό ήταν πολύ περίπλοκο και περιελάμβανε το διαχωρισμό των πλατφορμών πληροφορικής και των αλυσίδων εφοδιασμού, καθώς και τη μετάβαση των εμπορικών σημάτων στην κυριλλική γραφή», ανέφερε ο ο διευθύνων σύμβουλος της Unilever, Hein Schumacher σε ανακοίνωσή του.

Έξοδος με «έκπτωση»

Τον περασμένο μήνα, η επιχειρηματική εφημερίδα RBC ανέφερε ότι η Unilever είχε λάβει την έγκριση της ρωσικής κυβέρνησης για την πώληση περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου 35-40 δισ. ρουβλίων (359,5- 410,9 εκατ. δολάρια).

Αξίζει να σημειωθεί πως το Κρεμλίνο απαιτεί έκπτωση τουλάχιστον 50% στις συμφωνίες εξόδου που αφορούν επιχειρήσεις από «μη φιλικές», όπως τις αποκαλεί, χώρες, δηλαδή από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η έξοδος των επιχειρήσεων από τη Ρωσία έχει κοστίσει σε ξένες εταιρείες περισσότερα από 107 δισ. δολάρια σε απομειώσεις και διαφυγόντα έσοδα, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters τον Μάρτιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης