ΔΙΕΘΝΗ

Το μυστήριο του «bitcoin» - «Δεν είμαι εγώ ο Satoshi Nakamoto»

The Associated Press. All rights reserved

Η ταυτότητα του δημιουργού του bitcoin, Satoshi Nakamoto, αποτελεί εδώ και καιρό ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής του διαδικτύου. Ένα νέο ντοκιμαντέρ του HBO, «Money Electric: The Bitcoin Mystery», ισχυρίζεται ότι έχει την απάντηση.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που η ταινία του σκηνοθέτη Cullen Hoback κατονομάζει ως τον ιδρυτή του bitcoin το 2009 αρνείται ότι είναι ο Satoshi Nakamoto.

«Για την ιστορία, δεν είμαι ο Satoshi», δήλωσε στο CNN ο Peter Todd, ένας προγραμματιστής του bitcoin.

Ο Τοντ κατηγόρησε την ταινία ότι είναι «ανεύθυνη» και ότι θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν τον προσέγγισε το HBO κατά την προετοιμασία της προβολής της ταινίας και ότι δεν του προσφέρθηκε η ευκαιρία να δει την ταινία πριν προβληθεί το βράδυ της Τρίτης.

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης της ταινίας δήλωσε στο CNN ότι δεν εκπλήσσεται από την άρνηση του Τοντ και ότι παραμένει βέβαιος για το συμπέρασμα του ντοκιμαντέρ του.

«Ο Πίτερ ήταν εκεί εκείνη την ημέρα (κατά την οποία πήρε συνέντευξη για την ταινία). Γνωρίζει τι συζητήθηκε. Είχε κάθε ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις», δήλωσε ο Χόμπακ στο CNN.

Οι εικασίες γύρω από τον ανώνυμο δημιουργό του bitcoin έχουν οδηγήσει σε αμέτρητες θεωρίες.

Ποιος ακριβώς είναι αυτός ο άνθρωπος - ή οι άνθρωποι - που κωδικοποίησε το bitcoin και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από προσώπου γης το 2013, την ώρα που η αξία του εκτινάχθηκε;

Το μυστήριο τροφοδοτείται ακόμη περισσότερο από τα δισεκατομμύρια δολάρια bitcoin που υποτίθεται ότι βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Nakamoto.

Ο Hoback δήλωσε ότι πέρασε χρόνια εντοπίζοντας τις διάφορες θεωρίες για την ταυτότητα του Satoshi Nakamoto πριν καταλήξει τελικά στον Todd.

Τα αποδεικτικά στοιχεία του Hoback περιλαμβάνουν μια ανάρτηση του Todd σε πίνακα μηνυμάτων bitcoin το 2010, η οποία, όπως συμπεραίνει, γράφτηκε από τον Satoshi Nakamoto.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: ‘I am not Satoshi Nakamoto’: Subject of HBO documentary denies he invented bitcoin -By Jon Sarlin, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης