ΔΙΕΘΝΗ

Νέο πλήγμα για την Tesla - Ανακοίνωσε και πέμπτη ανάκληση σε 27.000 Cybertrucks

Νέο πλήγμα για την Tesla - Ανακοίνωσε και πέμπτη ανάκληση σε 27.000 Cybertrucks

Περίπου 27.000 Cybertruck ανακαλεί η Tesla, εξαιτίας ενός προβλήματος με την κάμερα οπισθοπορείας που καθυστερεί την εικόνα που εμφανίζεται στο ταμπλό, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Η οθόνη οπισθοπορείας ενδέχεται να εμφανίζεται κενή για έως και 8 δευτερόλεπτα όταν το Cybertruck μπαίνει στην όπισθεν, σύμφωνα με μια κατάθεση από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA). Αυτό υπερβαίνει κατά πολύ τα 2 δευτερόλεπτα που απαιτούνται από τους ομοσπονδιακούς κανόνες ασφαλείας των ΗΠΑ.

Η Tesla κυκλοφόρησε μια δωρεάν, over-the-air ενημέρωση λογισμικού για τη διόρθωση του προβλήματος. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να κάνουν όπισθεν με το Cybertruck «κάνοντας έλεγχο στους ώμους και χρησιμοποιώντας τους καθρέφτες τους», σημείωσε η NHTSA.

Αυτή είναι η πέμπτη ανάκληση που εκδίδεται για το ηλεκτρικό όχημα από τότε που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Πιο πρόσφατα, η ανάκληση του Ιουνίου αφορούσε τον τεράστιο ενιαίο υαλοκαθαριστήρα του φορτηγού και ένα κομμάτι πλαστικής επένδυσης κατά μήκος της άκρης της καρότσας του φορτηγού που θα μπορούσε να χαλαρώσει και να αποκολληθεί από το όχημα κατά την οδήγηση.

Τον Απρίλιο, τα φορτηγά ανακλήθηκαν επειδή το πεντάλ του γκαζιού μπορούσε να κολλήσει όταν πατιόταν.

Τον Ιανουάριο, η Tesla εξέδωσε ανάκληση λογισμικού για 2,2 εκατομμύρια οχήματά της, συμπεριλαμβανομένων των Cybertrucks, επειδή τα γράμματα στις προειδοποιητικές λυχνίες ήταν πολύ μικρά για να διαβαστούν εύκολα. Αυτό το πρόβλημα διορθώθηκε επίσης μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού over-the-air.

Η Tesla ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα αύξηση των πωλήσεων για πρώτη φορά φέτος, αν και οι πωλήσεις της από το έτος μέχρι σήμερα εξακολουθούν να υπολείπονται της ίδιας περιόδου του 2023.

Η εταιρεία παρέδωσε σχεδόν 463.000 οχήματα παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με τον αριθμό πωλήσεων που είχε πριν από ένα χρόνο και κατά 4% σε σχέση με το σύνολο των παραδόσεων που πραγματοποιήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Tesla recalls 27,000 Cybertrucks due to a rearview camera issue

By Jordan Valinsky, CNN