ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Μερετεωλόγοι στην υπηρεσία της βιομηχανίας ενέργειας

Σταθμός ενέργειας έξω από το Πεκίνο 

AP Photo/Greg Baker

Στην ίδρυση ενός προηγμένου μετεωρολογικού εργαστηρίου για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στη βιομηχανία της ενέργειας προχώρησε το Πεκίνο.

Η Κίνα ίδρυσε ένα σημαντικό εργαστήριο το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στη βιομηχανία της ενέργειας για την εξυπηρέτηση πρακτικών εφαρμογών της μετεωρολογικής έρευνας στη διεξαγωγή ερευνών για την ενέργεια και τη διεύρυνση των χρήσεών της.

Το εργαστήριο ιδρύθηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας (CMA) το Δημόσιο Κέντρο Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, την κρατική επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Huaneng Group (CHNG), αλλά και το Ινστιτούτο Ατμοσφαιρικής Φυσικής υπό την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.

Η ίδρυση του εργαστηρίου είναι μία σημαντική εξέλιξη για την προώθηση της οργάνωσης-κατασκευής ενός νέου συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, εξαιτίας της στενής σχέσης μεταξύ της μετεωρολογίας και της ενεργειακής βιομηχανίας, σύμφωνα με μία δήλωση στο ScienceNet.cn, του Σου Γινμπιάο που είναι ακαδημαϊκός στην Κινεζική Ακαδημία Μηχανικής, ενώ προεδρεύει και στην ακαδημαϊκή επιτροπή του εργαστηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης