ΔΙΕΘΝΗ

Hewlett Packard: Θα ασκήσει αγωγή αποζημίωσης 4 δισ. δολαρίων - Η απάτη του Μάικ Λιντς

Ο Βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λίντς

AP Photo/Michael Liedtke)

Να ασκήσει την αγωγή αποζημίωσης ύψους 4 δισ. δολαρίων, κατά της περιουσίας του πρόσφατα αποβιώσαντος Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, προτίθεται η Hewlett Packard Enterprise Co, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Λίγες εβδομάδες μετά την ανάσυρση των σορών του Λιντς και της 18χρονης κόρης του από το ναυάγιο του βυθισμένου γιοτ του, η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να εισπράξει οποιαδήποτε αποζημίωση επιδικαστεί από δικαστήριο του Λονδίνου.

Η HPE κέρδισε τη βρετανική αστική υπόθεση σχετικά με την κατάρρευση της Autonomy Corp. του Λιντς και περιμένει από δικαστή να αποφασίσει πόσα της οφείλονται.

«Πρόθεση της HPE είναι να ακολουθήσει τη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωσή της», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

Η απάτη του Λιντς

Ενώ μια αστική αξίωση στο Ηνωμένο Βασίλειο εξασφαλίζει αυτόματα ότι η υπόθεση περνά στην περιουσία του εναγομένου σε περίπτωση θανάτου, η προοπτική της διεκδίκησης των χρημάτων είναι πιθανό να είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής μετά την τραγωδία.

Έπειτα από μία από τις πιο μακροχρόνιες και ακριβές δίκες στη βρετανική ιστορία, ο δικαστής Ρόμπερτ Χίλντιαρντ αποφάνθηκε το 2022 ότι ο Λιντς είχε ενισχύσει με δόλο την αξία της εταιρείας.

«Μία από τις τραγωδίες της υπόθεσης είναι σαφής: ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό προϊόν, ο αρχιτέκτονάς του και η εταιρεία θα συνδέονται πιθανότατα για πάντα με την απάτη», ανέφερε ο δικαστής στην απόφασή του.

Συνολικά, η HPE ζητούσε 4 δισ. δολάρια από τον Λιντς και τον επικεφαλής των οικονομικών του, αλλά ο δικαστής είχε προειδοποιήσει ότι ήταν πιθανό να πάρει σημαντικά λιγότερα από αυτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης