ΔΙΕΘΝΗ

Ο νέος CEO των Starbucks θα «πετάει» στο γραφείο με το εταιρικό τζετ

AP Photo/Mark Lennihan

Με ένα μοντέλο υβριδικής τηλεργασίας θα εργάζεται ο νέος CEO των Starbucks, ο οποίος θα πρέπει να βρίσκεται στα γραφεία της εταιρείας τουλάχιστον τρεις ημέρες της εβδομάδας, για να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι του brand. 

Ωστόσο οι ομοιότητες τελειώνουν εκεί, καθώς o νεοδιορισθείς διευθύνων σύμβουλος της Starbucks Brian Niccol δεν θα χρειαστεί να μετακομίσει στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σιάτλ όταν ενταχθεί στον γίγαντα του καφέ τον επόμενο μήνα.

Αντ' αυτού, η Starbucks λέει ότι ο Niccol μπορεί να ζήσει στο σπίτι του στο Newport Beach της Καλιφόρνια και να μετακινείται στα κεντρικά γραφεία της Starbucks που βρίσκονται 1.000 μίλια μακριά με ένα εταιρικό τζετ, σύμφωνα με την επιστολή προσφοράς του νέου CEO, η οποία δημοσιοποιήθηκε σε ένα αρχείο της SEC την περασμένη εβδομάδα.

Στο νέο του ρόλο, ο Νίκολ, 50 ετών, θα αμείβεται με βασικό μισθό 1,6 εκατ. δολάρια ετησίως και έχει τη δυνατότητα να κερδίσει ετήσιο μπόνους σε μετρητά που θα μπορούσε να κυμανθεί από 3,6 εκατ. έως 7,2 εκατ. δολάρια ανάλογα με την απόδοσή του. Θα είναι επίσης επιλέξιμος για ετήσια βραβεία μετοχών αξίας έως και 23 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην επιστολή προσφοράς, η Starbucks σημειώνει επίσης ότι θα δημιουργήσει ένα απομακρυσμένο γραφείο για τον Niccol στο Newport Beach μαζί με έναν βοηθό της επιλογής του.

Ωστόσο, όταν δεν ταξιδεύει για δουλειά, ο Niccol θα εξακολουθεί να αναμένεται να εργάζεται από το γραφείο του Σιάτλ τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, σύμφωνα με τις πολιτικές υβριδικής εργασίας της Starbucks, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC Make It.

«Το κύριο γραφείο του Μπράιαν και η πλειονότητα του χρόνου του θα περνάει στο Κέντρο Υποστήριξης του Σιάτλ ή θα επισκέπτεται συνεργάτες και πελάτες στα καταστήματά μας, τα ψητοπωλεία, τις εγκαταστάσεις καβουρδίσματος και τα γραφεία μας σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Το πρόγραμμά του θα ξεπερνά τις κατευθυντήριες γραμμές για την υβριδική εργασία και τις προσδοκίες που έχουμε για όλους τους συνεργάτες».

Οι εργαζόμενοι της Starbucks πρέπει να εργάζονται από το γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα από τις αρχές του 2023.

Η ρύθμιση του Niccol υπογραμμίζει το χάσμα στη διαπραγματευτική δύναμη μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών και του μέσου εργαζόμενου όσον αφορά την ευελιξία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης