ΔΙΕΘΝΗ

Αυξήθηκαν οι τιμές πετρελαίου στη «σκιά» της σύγκρουσης Λιβάνου - Ισραήλ

Πετρελαϊκή

AP Photo/Damian Dovarganes

Αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα (29/7) λόγω των φόβων για διεύρυνση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 0,4% στα 81,46 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 77,39 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, το Brent έχασε 1,8%, ενώ το WTI υποχώρησε 3,7% λόγω της πτώσης της κινεζικής ζήτησης και των ελπίδων για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Αιτία οι φόβοι για ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Βασική αιτία για την αύξηση των τιμών του πετρελαίου είναι η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, αφότου εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Την Κυριακή (28/7), το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ εξουσιοδότησε την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποφασίσει σχετικά με τον «τρόπο και το χρονοδιάγραμμα» της απάντησης στην επίθεση, που στέρησε τη ζωή σε 12 ανήλικους.

Από την πλευρά της όμως, η Χεζμπολάχ αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση, την ώρα που η σύγκρουση που ξεκίνησε στη Γάζα κινδυνεύει να εξαπλωθεί σε πολλά μέτωπα και να μετατραπεί σε ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης