ΔΙΕΘΝΗ

Η οικονομία της Κίνας δεν «έπιασε» τις εκτιμήσεις - Επεκτάθηκε κατά 4,7%

Σημαίες της Κίνας στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν στο Πέκίνο

AP Photo/Ng Han Guan

Η οικονομία της Κίνας επεκτάθηκε κατά 4,7% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία τη Δευτέρα, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών, παρά τις προσπάθειες χάραξης πολιτικής να ενισχύσουν την εγχώρια ζήτηση εν μέσω μιας παρατεταμένης ύφεσης στα ακίνητα.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) του δεύτερου τριμήνου θα διευρυνθεί κατά 5,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, επιβραδυνόμενο ελαφρώς από το 5,3% των προηγούμενων τριών μηνών.

Goldman Sachs: Κατέβασε τον πήχη για την ανάπτυξη στο 4,9%

Χαμηλότερα αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας η Goldman Sachs, με βάση τα στοιχεία που δείχνουν ότι η κινεζική οικονομία επιβραδύνθηκε το β’ τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα κατέβασε τον πήχη για την ανάπτυξη στην Κίνα στο 4,9% από 5% προηγουμένως.

Όπως αναφέρουν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs, με επικεφαλής τον Lisheng Wang, «για να αντιμετωπιστεί η αδύναμη εγχώρια ζήτηση, πιστεύουμε ότι απαιτείται περισσότερη χαλάρωση της πολιτικής για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, ειδικά στο δημοσιονομικό και το στεγαστικό μέτωπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης