ΔΙΕΘΝΗ

Απορρίφθηκε αγωγή απολυμένων εργαζόμενων του Twitter εναντίον του Μασκ

Απορρίφθηκε αγωγή απολυμένων εργαζόμενων του Twitter εναντίον του Μασκ

O δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Ίλον Μασκ

AP Photo/Ebrahim Noroozi

Απορρίφθηκε η αγωγή απολυμένων εργαζομένων του Twitter σε βάρος του Ίλον Μασκ, σύμφωνα με την οποία τον κατήγγειλαν πως αρνήθηκε να πληρώσει αποζημιώσεις απόλυσης ύψους 500 εκατ. δολαρίων σε χιλιάδες απολυμένους. 

Σύμφωνα με την δικαστή του Σαν Φρανσίσκο ο νόμος φαίνεται να μην κάλυπτε τις αξιώσεις των πρώην εργαζομένων και ως εκ τούτου δεν είχε δικαιοδοσία για την διαδικασία, σύμφωνα με το CNNi.

Η απόφαση αυτή συνιστά μια μεγάλη νίκη για τον Μασκ, ο οποίος αγόρασε το Twitter το 2022 και ξεκίνησε αμέσως να κάνει αλλαγές, μεταξύ των οποίων η απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων. Αυτή την επιλογή ακολούθησαν πολλές αγωγές σε βάρος του, κατηγορώντας την εταιρεία για παρακράτηση πληρωμών που είχε υποσχεθεί.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι, η εταιρεία είχε παράσχει στο προσωπικό, μισθό μόνο ενός μήνα ως αποζημίωση απόλυσης αντί για τα πολύ πιο γενναιόδωρα επιδόματα, που προβλέπονται, όπως οι μισθοί δύο μηνών και εισφορές για την ασφάλιση υγείας.

Η υπερασπιστική γραμμή του Μασκ ήταν πως ο σχετικός νόμος που επικαλούνταν οι απολυμένοι για την ασφάλεια του εισοδήματος από τη σύνταξη των Αμερικανών υπαλλήλων δεν ευσταθεί.

Ο δικαστής είπε ότι οι ενάγοντες μπορούν να προσπαθήσουν να τροποποιήσουν την καταγγελία τους, αλλά μόνο για αξιώσεις που δεν διέπονται από το νόμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ