ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικό ρεκόρ κερδών στα 1,9 δισ. ευρώ για την Ryanair

Ιστορικό ρεκόρ κερδών στα 1,9 δισ. ευρώ για την Ryanair
AP Photo/Martin Meissner

Τα υψηλότερα ετήσια κέρδη της ιστορίας της παρουσίασε σήμερα η Ryanair, στα 1,92 δισ. ευρώ και ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία, τα κέρδη μετά από φόρους για το σύνολο του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, αυξήθηκαν κατά 34%, καθώς η αύξηση των επιβατών και των ναύλων αντιστάθμισε το σημαντικά υψηλότερο λειτουργικό κόστος.

Παράλληλα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση στα 13,44 δισ. ευρώ, καθώς η αεροπορική εταιρεία εξυπηρέτησε 184 εκατομμύρια επιβάτες, 23% περισσότερους από ό,τι πριν από την πανδημία του Covid.

Στην αύξηση των επιβατών συνέβαλε και το γεγονός ότι το Πάσχα των Καθολικών έπεσε φέτος στα τέλη Μαρτίου.

Οι υψηλότεροι αριθμοί επιβατικής κίνησης και η αύξηση των ναύλων βοήθησαν τη Ryanair να ξεπεράσει την εκτίναξη του λειτουργικού κόστους κατά 24% σε ετήσια βάση καθώς ο λογαριασμός των καυσίμων των αεροσκαφών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 32%.

«Έχουμε αποπληρώσει τα ομόλογα, είχαμε 1,4 δισ. ευρώ σε μετρητά στο τέλος του 2023 και για αυτό το διοικητικό συμβούλιο έχει τώρα την αυτοπεποίθηση, πέρα από το πρόγραμμα τακτικού μερίσματος, να επιστρέψει τα 700 εκατομμύρια στους μετόχους», σημείωσε στο CNBC o οικονομικός διευθυντής της αεροπορικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ