Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα προχωρήσει «όσο μακριά είναι απαραίτητο» για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό
Ανανεώθηκε:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει «όσο μακριά είναι απαραίτητο» για να καταπολεμήσει τον «υπερβολικά αυξημένο» πληθωρισμό, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει υψηλός «για ένα ορισμένο διάστημα ακόμη» στην ευρωζώνη, προειδοποίησε σήμερα η πρόεδρός της.
Η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έκανε δηλώσεις κατά την έναρξη του ετήσιου φόρουμ της ΕΚΤ στην Πορτογαλία, βλέπει στο σημερινό πληθωριστικό σοκ «μια μεγάλη πρόκληση για τη νομισματική πολιτική μας», όπως δήλωσε η ίδια.
Απευθυνόμενη σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από κεντρικούς τραπεζίτες και οικονομολόγους, όσον αφορά στο επερχόμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημείωσε, πως θα περιορίσει την «άτακτη» διεύρυνση των περιθωρίων αποδόσεων των ομολόγων στην ευρωζώνη και «θα διατηρήσει την πίεση στις κυβερνήσεις να διατηρήσουν σε τάξη τους προϋπολογισμούς τους».
«Το νέο μέσο θα πρέπει να είναι αποτελεσματικό, αναλογικό και να περιέχει επαρκείς δικλείδες ασφαλείας για να διατηρήσει την ώθηση των κρατών μελών προς μια συνεπή δημοσιονομική πολιτική», τόνισε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Η G7 πρέπει να δράσει για να αντιμετωπιστεί μια κρίση λιμού στον κόσμο

Σύνοδος Κορυφής: Ενέργεια και Ουκρανία στο «μενού» της 2ης ημέρας – «Άγνωστος χ» μια έκτακτη Σύνοδος
-(1)-(1).jpg?t=QxeitdK00t5gItFq4lImaA)
Λασίθι: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 19χρονο οδηγό ΙΧ - Έπεσε από γέφυρα
08:56
Ο ESA «σκότωσε» το διαστημικό σκάφος Gaia, που μας χάρισε τον καλύτερο χάρτη του Γαλαξία
08:48
Κακοκαιρία στις Κυκλάδες: Αγώνας δρόμου σε Πάρο και Μύκονο για να αποκατασταθούν οι ζημιές
08:39
Ο Ζελένσκι περιμένει πυραύλους Taurus από τον Μερτς μόλις αναλάβει καγκελάριος της Γερμανίας
08:30