Όφελος για τους πολίτες που μένουν σε περιοχές με ΑΠΕ - Αλλαγές στα ανταποδοτικά τέλη
Μέσω των ανταποδοτικών τελών αναμένεται να επωφεληθούν από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας οι καταναλωτές που διαμένουν σε περιοχές με εγκατεστημένες μονάδες που υπηρετούν ένα πιο «πράσινο» μέλλον, όπως ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στο Athens Investment Forum 2024 την Τρίτη (5/11) το σύστημα «θα γίνει πιο άμεσο και θα αφορά περισσότερο τον πολίτη, ενώ πρόσθεσε ότι τα ανταποδοτικά τέλη είναι ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση των αντιδράσεων στις περιοχές όπου εγκαθίστανται οι μονάδες αυτές».
Τόνισε, δε, πως πρόκειται για τον πλέον οικονομικότερο αλλά και πιο βιώσιμο τρόπο παραγωγής ενέργειας, ακόμη και αν δεν ληφθούν υπόψη τα κόστη των περιβαλλοντικών καταστροφών όπως αυτή της Βαλένθιας.
Πάντως, η συνέχιση της ανάπτυξης των ΑΠΕ χωρίς να συμβαδίζει αντίστοιχα η εγχώρια ζήτηση σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε υπερβάλλουσα ενέργεια, μηδενικές τιμές και περικοπές στην απορρόφηση της «πράσινης» ενέργειας.
Υπογράμμισε τέλος ότι τα προβλήματα αυτά θα αντιμετωπιστούν με ανάπτυξη της αποθήκευσης ενέργειας, ενίσχυση των διασυνδέσεων και πιο ποιοτικό μείγμα ΑΠΕ που θα περιλαμβάνει περισσότερα αιολικά.
Μπάγερν - Παναθηναϊκός AKTOR 85-78: «Λύγισαν» οι πράσινοι στο Μόναχο
22:24
Ρωσία: Χιονοθύελλα σαρώνει τη χερσόνησο Καμτσάτκα - Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
22:24
Συζητήσαμε για τις ρωσικές επιθέσεις και τα ενεργειακά προβλήματα με τον Ζελένσκι, δήλωσε ο Ρούτε
22:15
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 11.800.000 ευρώ
22:11