ΧΡΗΜΑ

Χατζηδάκης: Ψηφίζεται το Νοέμβριο η έκτακτη ενίσχυση για ευάλωτους - Οι δικαιούχοι

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή ο νόμος για την έκτακτη ενίσχυση ευάλωτων πολιτών προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές τις ημέρες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για ένα κονδύλι άνω των 200 εκατ. ευρώ που θα χορηγηθεί σε διαφορετικές κατηγορίες πολιτών, όπως είναι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, όσοι λαμβάνουν κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, ανάπηροι, οικογένειες με παιδιά που θα λάβουν μεγαλύτερη ενίσχυση σε σχέση με το οικογενειακό επίδομα.

«Είναι οι κατηγορίες που συνήθως κάθε χρόνο λαμβάνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξη», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Νέο κεντρικό μητρώο για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων

Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ακόμ τη δημιουργία κεντρικού μητρώου στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι δικαιούχοι των κοινωνικών επιδομάτων. Εξήγησε πως λόγω της απουσίας κεντρικού μητρώου, δεν υπάρχει και συνολική εποπτεία, δεν υπάρχει και συσχέτιση των επιδομάτων μεταξύ τους.

«Όταν δεις τα επιδόματα στην ολότητα τους (...), μπορείς να βγάλεις και ασφαλέστερα συμπεράσματα και να έχεις τελικά μια πιο δίκαια πολιτική, πιο στοχευμένη πολιτική, πιο αποτελεσματική», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης