ΧΡΗΜΑ

Σκυλακάκης: Η Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων θα αποφασίζει πλέον για τις τιμές νερού

Σκυλακάκης: Η Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων θα αποφασίζει πλέον για τις τιμές νερού
INTIME NEWS / ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Δεν είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αυτό που καθορίζει τις τιμές του νερού, αλλά Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων, διευκρίνισε η ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας στα «σενάρια» περί αυξήσεων από τις επιχειρήσεις νερού. 

Αυτή την στιγμή η αυξημένη κατανάλωση έχει οδηγήσει σε καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις νερού, δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Σε αυτές τουλάχιστον που είναι σοβαρές, γιατί έχουμε και προβληματικές επιχειρήσεις νερού σε κάποιες περιοχές, οι οποίες έχουν συσσωρεύσει μεγάλα χρέη».

Ωστόσο, ο υπουργός επισήμανε πως όσον αφορά στην ΕΥΔΑΠ δεν έχει λόγο να αυξήσει τα τιμολόγια και τόνισε πως η αυξημέρνη καταλάνωση που καταγράφεται «σημαίνει και αυξημένα έσοδα».

Το υπουργείο δεν καθορίζει τις τιμές

Ο υπουργός επισήμανε ωστόσο πως μετά την μεταρρύθμιση που έγινε, με την κοινή απόφαση κοστολόγησης, τιμολόγησης και την ενεργοποίηση της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων πριν από λίγες ημέρες, «έχει τελειώσει το θέμα».

«Όποιος θέλει να αυξήσει τις τιμές πρέπει να πάει στην Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων και να αιτιολογήσει με εξαιρετικά αναλυτικό τρόπο οτιδήποτε κάτι, αλλά και αυτά που θα έπρεπε να κάνει για να έχει χαμηλό τιμολόγιο» τόνισε.