ΧΡΗΜΑ

Παπαθανάσης: Λύθηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω»

O Αναπληρωτής Υπουργός  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης

SOTIRIS_DIMITROPOULOS/EUROKINISSΙ

«Λύθηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα» στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος σε συνέντευξη του το πρωί της Τετάρτης 9/10 στάθηκε στα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής που έχουν ανακοινωθεί, αλλά και στο νέο ΕΣΠΑ που θα δώσει «ανάσα» στις επιχειρήσεις.

«Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε ενεργειακά την κατοικία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά για το «Ανακαινίζω» και πρόσθεσε πως το πρόγραμμα δεν έχει εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια.

Παράλληλα, ο Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», τονίζοντας πως πλέον τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια είναι διευρυμένα.

«Το προηγούμενο πρόγραμμα ήταν μέχρι 39 ετών και τώρα είναι για συμπολίτες μας έως 50 ετών. Στόχος μας είναι να καλύψουμε περισσότερο κόσμο. Είναι ένα δυνατό πρόγραμμα, που διαπραγματεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μειωμένο το επιτόκιο κατά 50%, για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους μειωμένο κατά 75%».

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» θα ανοίξει τον Ιανουάριο.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα επιδότησης για όσους επιθυμούν γρήγορο ίντερνετ με οπτική ίνα, το οποίο θα είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, αλλά και στο πρόγραμμα εγγυοδοσίας έως και 80% του δανείου, το οποίο θα είναι ανοιχτό για τις μικρές επιχειρήσεις.

«Έρχεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα στηρίζει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Θα ξεκινήσει εντός του έτους, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ προσανατολίζονται στις μεσαίες επιχειρήσεις, γιατί θέλουμε να διευρύνουμε την περίμετρο των επιχειρήσεων που μπορούν να μπουν στον τραπεζικό τομέα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», είπε ο Νίκος Παπαθανάσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης