ΧΡΗΜΑ

ΔΕΗ: Μειωμένο στα 15,94 λεπτά ανά κιλοβατώρα το τιμολόγιο ρεύματος για τον Σεπτέμβριο

ΔΕΗ: Μειωμένο στα 15,94 λεπτά ανά κιλοβατώρα το τιμολόγιο ρεύματος για τον Σεπτέμβριο

Ηλεκτρικές Λάμπες φωτός

FREEPIK

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (1/9) στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ τα νέα τιμολόγια ρεύματος, όπου συμπεραίνεται πως η εταιρεία ρίχνει τις τιμές τον Σεπτέμβριο.

Για το πράσινο τιμολόγιο η τελική τιμή μέχρι τις 500 Kwh ειναι 0,1594, το οποίο είναι 2,8% χαμηλότερα σε σχέση με τον Αύγουστο. Από τις 500 Kwh και πάνω, η τιμή διαμορφώνεται στα 0.1714. Το δε νυχτερινό, ορίσθηκε στα 0,1284.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ για τον Αύγουστο προσέφερε το πράσινο τιμολόγιο στα 16,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα, το οποίο με τις επιδοτήσεις που χορήγησε το ΥΠΕΝ υποχώρησε στα 14,7 λεπτά. Τον προηγούμενο μήνα η ΔΕΗ παρείχε έκπτωση 53% στο τιμολόγιο ρεύματος.

DEH

Ουσιαστικά, η ΔΕΗ είναι η πρώτη εταιρεία η οποία ανακοινώνει τα τιμολόγια Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι αργά το βράδυ σε ανάλογες ανακοινώσεις θα προχωρήσουν και υπόλοιποι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τιμολόγιο της ΔΕΗ δεν περιλαμβάνει τυχόν επιδοτήσεις που θα χορηγήσει η κυβέρνηση οι οποίες θα πιέσουν προς τα κάτω το τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, η ΔΕΗ προχώρησε με ανακοίνωσή της σε αλλαγή μιας από τις μεταβλητές που επηρεάζουν την εξίσωση του πράσινου τιμολογίου. Συγκεκριμένα, το ανώτατο όριο Lu του μηχανισμού διακύμανσης επανατοποθετείται στα 0,125 ευρώ/KWh.

Οι ανακοινώσεις του ΥΠΕΝ για τη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος μπορεί να γίνουν ακόμη και σήμερα, ή το αργότερο αύριο το πρωί.