ΧΡΗΜΑ

Aλλαγές στις μεταβιβάσεις ακίνητων – Ρυθμίσεις για το κτηματολόγιο

EUROKINISSI

Νέες ρυθμίσεις οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν το θέμα των μεταβιβάσεις ακινήτων που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικά, αλλά και άλλων που έχουν μείνει σε εκρεμμότητα, λόγω πολεοδομικών παραβάσεων θα περιλαμβάνει νέο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο.

Ο βασικός κορμός της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας θα αφορά περιπτώσεις ακινήτων που εμφανίζονται ως δάση ή δασικά για τα οποία το Δημόσιο δεν θα προβάλει δικαιώματα κυριότητας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σήμερα χιλιάδες ακίνητα ιδιωτών έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο από τις Δασικές Υπηρεσίες ακόμα και αν οι συγκεκριμένες εκτάσεις έχουν αποχαρακτηριστεί, με συνέπεια οι ιδιοκτήτες τους να είναι υποχρεωμένοι να καταφύγουν σε μακροχρόνιες και πολυέξοδες δικαστικές διαμάχες προκειμένου να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους.

«Στην Ελλάδα έχουμε το εξής κωμικοτραγικό. Δηλώνουμε στο κτηματολόγιο το ακίνητο με κάποια τ.μ., στοιχεία κτλ. Δηλώνεις το ακίνητο στο Ε9 και πιθανώς να υπάρχει απόκλιση από αυτό που έχεις δηλώσει στο κτηματολόγιο. Δηλώνεις στοιχεία στον Δήμο για τα τέλη του ρεύματος, εκεί άλλα τετραγωνικά. Θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρχει μια διασύνδεση προκειμένου να διορθωθούν όλες οι ατέλειες, να διαμορφωθούν τα στοιχεία και να καταλήγουμε στα σωστά στοιχεία. Το δημόσιο είναι ένα», σημείωσε ο φοροτεχνικός κ. Αντώνης Μουζάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης