ΧΡΗΜΑ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία 20.000 θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία 20.000 θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Βρεφονηπιακός σταθμός

IN TIME

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία 20.000 θέσεων σε υφιστάμενους ή νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς με 70 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά τις θερινές διακοπές.

Ενώ πρόσθεσε πως με νομοθετική ρύθμιση δίνεται στους Δήμους της χώρας η δυνατότητα να αξιοποιήσουν το νέο πρόγραμμα και με ευρωπαϊκούς πόρους, είτε να αυξήσουν τις θέσεις στους υπάρχοντες δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ή να φτιάξουν, όπου είναι αναγκαίο και εφικτό καινούργιους.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι με απόφαση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αυξάνεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος για τα voucher σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία κατά 18 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο αρχικός προϋπολογισμός για την φετινή χρονιά ήταν αυξημένος σε σχέση με πέρσι, ήδη, κατά 20 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα συνολικά να αυξάνεται κατά 38 εκατομμύρια ευρώ».

Όπως εξήγεισε, με αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν επιπλέον περίπου 6.300 vouchers για περίπου 5.000 βρέφη και νήπια, 1.300 άτομα με αναπηρία άνω των 22 ετών για την ένταξή τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, και επιπλέον για 106 παιδιά για ένταξη στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης τυπικής ανάπτυξη.

Όπως τόνισε:

«Η στήριξη της οικογένειας είναι το πιο σημαντικό μέλημα της κυβέρνησης. Οι γονείς χρειάζονται και έχουν τη στήριξή μας. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι να μπορούν να εξασφαλίσουν μια θέση για τα παιδιά τους σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό, εξαντλούμε κάθε δυνατό περιθώριο ώστε να τηρήσουμε τη δέσμευσή μας για κάλυψη όλων των αιτήσεων που έχουν πλήρη φάκελο, δίνοντας, μάλιστα, την φετινή χρονιά αυξημένη μοριοδότηση για μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνους και πολύτεκνους».