ΧΡΗΜΑ

Προδημοσιεύθηκε η δράση για την προσαρμογή ΜμΕ με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ

Προδημοσιεύθηκε η δράση για την προσαρμογή ΜμΕ με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ

Προδημοσιεύθηκε η δράση «Σχέδια Προσαρμογής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Δυναμικότητας 20-50 Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (EME)» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ

Η δράση αφορά στην υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων δυναμικότητας 20-50 απασχολουμένων (Eτήσιες Mονάδες Eργασίας - EME) για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων προσαρμογής τους σε απαιτήσεις σύγχρονης οργανωτικής λειτουργίας και ανάπτυξης δεξιοτήτων του προσωπικού τους, με έμφαση σε θέματα επιλογών «πράσινης» διαχείρισης, ψηφιακού εκσυγχρονισμού, εξωστρέφειας και διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Επιλέξιμες είναι υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες κατά το έτος 2023 είχαν τουλάχιστον 20 EME απασχόλησης.

  • Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε σχεδίου κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως και 130.000 ευρώ.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του επιχειρηματικού σχεδίου δεν δύναται να υπερβαίνει τον υψηλότερο κύκλο εργασιών που επετεύχθη σε μία από τις τρεις τελευταίες (ή λιγότερες εφόσον η επιχείρηση δεν διαθέτει τρεις) διαχειριστικές περιόδους που προηγούνται του έτους υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης, με ανώτατο όριο το ποσό τις 130.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά χωρίς την προσκόμιση φυσικού φάκελου δικαιολογητικών μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ).

Η προθεσμία και ο τρόπος υποβολής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων, τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, καθώς και οι λοιποί όροι υλοποίησης θα περιγραφούν στην αναλυτική πρόσκληση της Δράσης.

Για την αξιολόγηση της δράσης θα εφαρμοστεί η άμεση αξιολόγηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν επικοινωνούν για το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» με τους παρακάτω τρόπους:

  • Δια ζώσης

Γραφείο Πληροφόρησης Κοινού - Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή: 10 πμ - 2:00 μμ

  • Τηλεφωνικά

Στο 801 11 36 300 (κλήση μόνο από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση)

Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή: 9 πμ - 4:30 μμ

  • Εmail: infoepan@mou.gr