ΧΡΗΜΑ

«Κλειδώνει» το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας

UNSPLASH

Στα 10 ευρώ/MWh φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» το έκτακτο τέλος που θα κληθούν να πληρώσουν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο για να χρηματοδοτηθούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου. 

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η τροπολογία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη είναι έτοιμη και είναι πλέον ζήτημα ωρών να κατατεθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία προβλέπει την επιβολή έκτακτου τέλους στο φυσικό αέριο που καταναλώνουν τα εργοστάσια για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα. Τα έσοδα από το τέλος αυτό αναμένεται να φτάσουν τα 40 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν την επιδότηση στα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια των νοικοκυριών.

Σε πρώτη φάση θα αφορά τις καταναλώσεις των ηλεκτροπαραγωγών για τον μήνα Ιούλιο, ενώ θα προβλέπεται και η δυνατότητα επέκτασης του έκτακτου τέλους έως και τρεις μήνες.

Σε αυτό αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτηση του κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα δήλωσε πως «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει προς όφελος των πολιτών για το ρεύμα».

Όπως, ενημέρωσε, σήμερα Τρίτη (30/7) ψηφίζεται διάταξη για την παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, με την κυβέρνηση να στέλνει έτσι ένα «σαφές μήνυμα ότι όποτε υπάρχουν στρεβλώσεις η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρεμβεί προς όφελος των καταναλωτών. Ελπίζω να μη χρειαστεί να το κάνουμε πιο συχνά από ό,τι απαιτείται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης