ΧΡΗΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Οι φοροτεχνικοί επιμένουν για παράταση μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου

Φορολογικές δηλώσεις: Οι φοροτεχνικοί επιμένουν για παράταση μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η παράταση της μίας εβδομάδας στην προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φαίνεται πως δεν ικανοποιεί τον κλάδο των φοροτεχνικών οι οποίοι επιμένουν πως «Ζητούσαμε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και νομίζω ότι εμμένουμε σε αυτήν τη θέση», σύμφωνα με την φοροτεχνικό Μάρα Μεθενίτη.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής 26/7, η φοροτεχνικός τονίζει πως οι μέρες που δόθηκαν επιπλέον «είναι λίγες», ενώ σχετικά με το διαδικαστικό κομμάτι σημειώνει:

«Ο νόμος όριζε 5μηνο για τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Ξαφνικά, κάποια στιγμή, από τον νόμο εξαφανίστηκε η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας και έχει παραμείνει η ημερομηνία λήξης, χωρίς να ορίζεται κάπου, ξανά, αυτό το 5μηνο. (…) Φέτος πήραμε κουτσουρεμένους 3 μήνες γιατί το σύστημα μπορεί να ήταν ανοιχτό από τις 26 Απριλίου, παρόλα αυτά δεν ήταν όλα τα στοιχεία αναρτημένα».

Σημειώνεται ότι η έκπτωση 3% για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου, «δεν παρατείνεται, είναι μέχρι 31 Ιουλίου».

Παράλληλα, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, τονίζει:

«Η αντιμετώπιση που έχει το υπουργείο Οικονομικών απέναντι στους φοροτεχνικούς είναι απαράδεκτη διότι παίζει με την ψυχολογία τους και την ψυχική τους υγεία. (…) Το μαρτύριο της σταγόνας που επιφυλάσσει ο κ. Χατζηδάκης στους φοροτεχνικούς, δεν αρμόζει σε επιστήμονες. Τα γραφεία των φοροτεχνικών έχουν γίνει ΔΟΥ και εξυπηρετούν ανθρώπους οι οποίοι δυστυχώς, κάτι που δεν αντιλαμβάνεται το υπουργείο, είναι ψηφιακά αναλφάβητοι σε μεγάλο ποσοστό και δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ψηφιακών μέσων».