ΧΡΗΜΑ

Φοιτητές σε απελπισία - Στο «κόκκινο» τα ενοίκια σε Αττική και Θεσσαλονίκη

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στα 10,8 ευρώ/τ.μ. κυμαίνονται τα ενοίκια για τις φοιτητικές κατοικίες στην Αττική, καθώς το ράλι των τιμών συνεχίζεται και προκαλεί πονοκέφαλο σε γονείς και υποψήφιους φοιτητές που πρέπει να βρουν νέο σπίτι από τον Σεπτέμβριο με φόντο την νέα σχολική χρονιά. 

Μάλιστα, η αύξηση στις μέσες ζητούμενες τιμές στα τέλη Ιουνίου του 2024, έφτασε περί το 10% για τις φοιτητικές κατοικίες στην Αθήνα, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2023.

  • Οι οικονομικότερες περιοχές

Η χαμηλότερη μέση ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο φοιτητικού σπιτιού εντοπίζεται στην περιοχή της Νίκαιας, στην Πατησίων-Αχαρνών και στην Κυψέλη.

Ειδικότερα:

  1. Ένα διαμέρισμα έως 65 τμ στην Κυψέλη έχει μέση ζητούμενη τιμή τα 500 ευρώ.
  2. Έναδιαμέρισμα έως 65 τμ στα Πατήσια ή στις Αχαρνές έχει μέση ζητούμενη τιμή τα 467 ευρώ.
  3. Ένα διαμέρισμα έως 65 τμ στην Νίκαια έχει μέση ζητούμενη τιμή τα 450 ευρώ.

  • Οι ακριβότερες περιοχές

Η υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή παρατηρείται στην περιοχή Κολωνάκι –Λυκαβηττός και στην περιοχή Κουκάκι - Μακρυγιάννη.

Ειδικότερα:

  1. Ένα διαμέρισμα έως 65 τμ στο Μετς έχει μέση ζητούμενη τιμή τα 750 ευρώ.
  2. Ένα διαμέρισμα έως 65 τμ στο Κολωνάκι και τον Λυκαβηττό έχει μέση ζητούμενη τιμή τα 651 ευρώ.
  3. Ένα διαμέρισμα έως 65 τμ στο Κουκάκι - Μακρυγιάννη έχει μέση ζητούμενη τιμή τα 650 ευρώ.

Η μεγαλύτερη αύξηση μέσης ζητούμενης τιμής φοιτητικής κατοικίας φαίνεται να καταγράφεται στο κέντρο της Αθήνας και στο Μετς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Spitogatos.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως χαμηλότερες είναι οι τιμές σε ορισμένες περιοχές, όπως το Μετς (400 ευρώ), η Δάφνη (375 ευρώ) και τα Πατήσια - Αχαρνές (380 ευρώ) όταν πρόκειται για στούντιο.

Τι συμβαίνει στην Θεσσαλονίκη

Οι τιμές των φοιτητικών κατοικιών στην συμπρωτεύουσα αυξήθηκαν κατά 9,4% σε σχέση με πέρυσι και πλέον ένα «φοιτητικό σπίτι» μπορεί να κοστίσει περί τα 10,0 ευρώ/τ.μ. σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Προαστίων, με εξαίρεση το κέντρο που παραμένει ακριβότερο.

  • Οι οικονομικότερες περιοχές

Η χαμηλότερη μέση ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο φοιτητικού σπιτιού εντοπίζεται στις περιοχές του Ευόσμου και της Σταυρούπολης.

Ειδικότερα:

  1. Στην Σταυρούπολη η μέση ζητούμενη τιμή ανέρχεται στα 380 ευρώ για ένα διαμέρισμα έως 65 τμ και 370 ευρώ για ένα στούντιο.
  2. Στον Εύοσμο η μέση ζητούμενη τιμή ανέρχεται στα 361 ευρώ για ένα διαμέρισμα έως 65 τμ και 353 ευρώ για ένα στούντιο.
  • Οι ακριβότερες περιοχές

Η υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή παρατηρείται στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή 40 Εκκλησιές – Ευαγγελίστρια.

Ειδικότερα:

  1. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η μέση ζητούμενη τιμή ανέρχεται στα 450 ευρώ για ένα διαμέρισμα έως 65 τμ και 435 ευρώ για ένα στούντιο.
  2. Στην περιοχή 40 Εκκλησιές-Ευαγγελίστρια η μέση ζητούμενη τιμή ανέρχεται στα 420 ευρώ για ένα διαμέρισμα έως 65 τμ και 382 ευρώ για ένα στούντιο.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις μέσης ζητούμενης τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο φοιτητικού σπιτιού σημειώθηκαν στην περιοχή Ανάληψη-Μπότσαρη-Νέα Παραλία, καθώς και στην περιοχή του Ευόσμου, όπου καταγράφεται μία από τις χαμηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές για ενοικίαση στούντιο (353 ευρώ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης