ΧΡΗΜΑ

Χατζηθεοδοσίου (EEA): Μονόδρομος η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Χατζηθεοδοσίου (EEA): Μονόδρομος η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
INTIME NEWS /ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Το χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας της 26ης Ιουλίου, δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να υποβληθούν όλες οι εκκρεμείς φορολογικές δηλώσεις, αναφέρει σε σημερινή δήλωση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημειώνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα αντιμετωπίζουν κίνδυνο επιβολής υψηλών προστίμων για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο χώρο των λογιστών.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά άμεσα να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους λογιστές για να τελειώσουν τη δουλειά τους. Όπως ενημερωνόμαστε από επαγγελματίες του κλάδου που είναι και μέλη μας, είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός όσων δεν έχουν υποβάλει δήλωση -και χωρίς να έχουν ευθύνη όπως μας επισημαίνουν- που ουσιαστικά αποτελεί μονόδρομο η παράταση, που σύμφωνα με τους λογιστές πρέπει να δοθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

«Το οικονομικό επιτελείο πρέπει να δώσει ένα τέλος στην αγωνία λογιστών αλλά και φορολογουμένων -μεταξύ των οποίων είναι και χιλιάδες επιχειρήσεις- ανακοινώνοντας άμεσα τα νέα χρονικά περιθώρια. Κάθε καθυστέρηση αυτής της απόφασης παρατείνει την αναστάτωση και ασκεί περιττές πιέσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ