ΧΡΗΜΑ

Σκυλακάκης: Η επιδότηση είναι για τα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια - Τα μπλε παραμένουν σταθερά

Eurokinissi

Στην επιδότηση του ρεύματος στους λογαριασμούς του Αυγούστου και στον έκτακτο φόρο που θα επιβληθεί στους παραγωγούς ενέργειας αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. 

 

«Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έπεσαν από τις ακραίες τιμές, αλλά εξακολουθούν να είναι υψηλές» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, εξηγώντας ότι αυτό συνέβη διότι «έγινε αποσύζευξη με την αγορά της Βουλγαρίας».

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε επίσης ότι οι τιμές που διαμορφώθηκαν το τελευταίο 10ημερο σε όλα τα Βαλκάνια, έδιναν στο φυσικό αέριο 6-7 φορές το κόστος.

Ωστόσο επισήμανε πως «η παρέμβαση έγινε σε ένα ακραίο φαινόμενο, δεν είναι σωστό να παρεμβαίνουμε όταν η αγορά λειτουργεί σωστά», αναφέροντας ότι το γεγονός πως η μεγαβατόρα θα μπορούσε να είναι 300 ευρώ και όχι 800 ευρώ, ενώ το κόστος είναι 100 ευρώ, δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Έγινε αυτό που ονομάζουμε "ουρανοκατέβατα" κέρδη, επομένως η παρέμβαση είναι αναγκαία», διευκρινίζοντας πως ακόμα δεν γίνεται να καθοριστούν «καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσα είναι τα ουρανοκατέβατα κέρδη. Εάν πέσουν οι τιμές ρεύματος, μειώνεται ο φόρος».

Για τις διακοπές ρεύματος ο υπουργός είπε ότι οφείλονται σε βλάβες. «Πέρυσι είχαμε 70 βλάβες και φέτος 20 την ημέρα», είπε προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε δίκτυο με περισσότερες ΑΠΕ και είναι πιο ισχυρό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης