ΧΡΗΜΑ

Καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ

Καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ
Pexels

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στον τρόπο υπολογισμού του  εφάπαξ διαμηνύουν από την κυβέρνηση ως απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχει πρόταση με την οποία επιδιώκεται η αύξηση των καταβαλλόμενων ποσών στους συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται πως τα δημοσιεύματα ανέφεραν πως το υπουργείο Εργασίας εξετάζει μια νέα πρόταση για τον υπολογισμό του εφάπαξ, με στόχο την αύξηση των ποσών που καταβάλλονται στους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με αυτά, η νέα πρόταση περιλαμβάνει αλλαγές στον υπολογισμό, οι οποίες δεν επηρεάζουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς βασίζονται αποκλειστικά σε εισφορές εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η πρόταση προβλέπει την επέκταση της περιόδου υπολογισμού του εφάπαξ από την πενταετία 2009-2013 στην τελευταία πενταετία πριν από τη συνταξιοδότηση.

Η αλλαγή αυτή στον υπολογισμό του εφάπαξ δεν συνεπάγεται κρατήσεις αναφέρουν πληροφορίες, εκτός από περιπτώσεις οφειλών στην εφορία, δανείων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή οφειλών εισφορών προς τον e-ΕΦΚΑ, όπου γίνονται σχετικές παρακρατήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ