ΧΡΗΜΑ

Παραλίες: Το «χρηματιστήριο» της ξαπλώστρας στην Αττική

INTIME NEWS

Σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές, ανάλογα με το σημείο που βρίσκονται, τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και την ημέρα, παρατηρούνται στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής, που υποδέχονται τους κατοίκους της πρωτεύουσας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τόσο το παραλιακό μέτωπο των Νοτίων Προαστίων, όσο και της Ανατολικής Αττικής προσελκύουν όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά συχνά και τις καθημερινές, τους Αθηναίους που αναζητούν μία... κοντινή βουτιά σε οργανωμένη πλαζ, εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας έχουν στη διάθεση τους πολλές και διαφορετικές επιλογές, ανάλογα με ποσό που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν αλλά και τις υπηρεσίες που επιθυμούν να έχουν.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, το κόστος χρέωσης είναι διαφορετικό τις καθημερινές σε σχέση με τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ορισμένες πλαζ, επιλέγουν να έχουν μία γενική είσοδο ανά άτομο, η οποία μπορεί να είναι περί τα 6-8 ευρώ και στη συνέχεια επιπλέον χρέωση για τη χρήση ξαπλώστρας. Άλλες, έχουν ελάχιστη κατανάλωση, δηλαδή οι λουόμενοι πρέπει να καταναλώσουν σε καφέ αναψυκτικά κτλ, ένα ελάχιστο πόσο πχ. 5 ευρώ, αντί για εισιτήριο εισόδου και άλλες χρεώνουν συνολικά την είσοδο και τις ξαπλώστρες.

Οι τιμές στις ξαπλώστρες που συνήθως διατίθενται σε σετ των δύο, μαζί με μία ομπρέλα, ποικίλλουν ανά παραλία, ακόμη και μεταξύ εκείνων που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Μπορεί να κοστίσουν στους λουόμενους ακόμη και 10 ευρώ αλλά και να ξεπεράσουν τα 150 ευρώ το σετ, στις πιο «κοσμοπολίτικες» παραλίες της πρωτεύουσας. Ακόμη και εντός της ίδιας παραλίας πάντως, οι χρεώσεις στις ξαπλώστρες μπορεί να είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα, σε κάποιες περιπτώσεις οι ξαπλώστρες στην πρώτη σειρά, κοντά στη θάλασσα, χρεώνονται ακριβότερα ενώ διατίθενται ακόμη και διαφορετικά είδη ξαπλώστρας στην ίδια παραλία, πχ. ξύλινες κατασκευές με μαξιλάρια αντί για τις απλές.

Τέλος, όλο και περισσότερες οργανωμένες παραλίες, εφαρμόζουν πλέον και σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων προκειμένου οι επισκέπτες να εξασφαλίσουν την ξαπλώστρα τους και σε συγκεκριμένη θέση, προτού φτάσουν. Οι τιμές κατά τις προκρατήσεις είναι επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις διαφορετικές σε σχέση με την χρέωση που γίνεται επί τόπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης