ΧΡΗΜΑ

ΑΑΔΕ: Στις 423.000 οι αυτόματες εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων

ΑΑΔΕ: Στις 423.000 οι αυτόματες εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων
freepik

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με την οποία οριστικοποιήθηκαν αυτόματα 422.878 δηλώσεις.

Από τις δηλώσεις αυτές, προκύπτουν τα εξής:

  • 132.222 φορολογούμενοι θα λάβουν επιστροφή φόρου, με μέσο όρο επιστροφής τα 128 ευρώ.
  • Για 237.434 φορολογούμενους το αποτέλεσμα της δήλωσης ήταν μηδενικό.
  • Επιπλέον φόρο καλούνται να πληρώσουν 109.699 φορολογούμενοι, με το μέσο φόρο να διαμορφώνεται σε 402 ευρώ.
  • Βάσει τεκμηρίων έχουν φορολογηθεί 93.204 υπόχρεοι και 5.093 σύζυγοι /Μέρη Συμφώνου Συμβίωσης.

Σε περίπτωση που απαιτείται διόρθωση ή συμπλήρωση των ανωτέρω δηλώσεων, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν, έως τις 26/7 (προθεσμία υποβολής των δηλώσεων), τροποποιητική δήλωση χωρίς κυρώσεις.

Ταυτόχρονα, έως σήμερα έχουν αποσταλεί 8.036 μηνύματα σε φορολογούμενους που μεταβλήθηκαν τα δεδομένα τους και δεν κατέστη δυνατή η προσυμπλήρωση και η αυτόματη οριστικοποίηση της δήλωσής τους. Στο προσεχές διάστημα θα αποσταλούν μηνύματα για τον ίδιο λόγο, σε επιπλέον 6.930 φορολογουμένους.

Αντίστοιχα δρομολογείται και η ενημέρωση φορολογούμενων που υπέβαλαν δηλώσεις, αλλά εστάλησαν, μεταγενέστερα της υποβολής, στοιχεία από δημόσιους / ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τα τελικά εισοδήματά τους.

Οι φορολογούμενοι που έλαβαν ή θα λάβουν τα σχετικά μηνύματα πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 26/7.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή:

Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > Δήλωση ΦΕΦΠ (Ε1-Ε2-Ε3) > Είσοδος στην εφαρμογή > «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2024».

Οι πολίτες μπορούν να δουν και να αποθηκεύσουν τη δήλωση και το εκκαθαριστικό τους και μέσω της εφαρμογής για κινητές συσκευές myAADEapp.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ