ΧΡΗΜΑ

Θεοδωρικάκος: Συνένωση δυνάμεων για να πέσουν οι τιμές – Παρατείνονται τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Θεοδωρικάκος: Συνένωση δυνάμεων για να πέσουν οι τιμές – Παρατείνονται τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISS

Κομβικό χαρακτήρισε τον ρόλο του υπουργείου Ανάπτυξης για την πολιτική της κυβέρνησης, ο νέος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, αφενός με τη συμβολή του σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης καθώς και με την εντατικοποίηση της δουλειάς των ελεγκτικών μηχανισμών, θέτοντας ως προτεραιότητα την αποκλιμάκωση των  τιμών. 

Μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρωθυπουργό, οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης, αποφασίστηκε πως το σύνολο των έκτακτων μέτρων που ισχύουν στην αγορά, παρατείνονται τουλάχιστον για 6 μήνες μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

«Καταλαβαίνω ότι είναι «σκληρά» μέτρα, ορισμένα ''πονάνε'' στην αγορά αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τα διατηρήσουμε» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος συνάντησης.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι το προσεχές διάστημα θα έχει συναντήσεις θεσμικού χαρακτήρα με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, της βιομηχανίας τροφίμων αλλά και με συγκεκριμένες επιχειρήσεις. «Η υγιής επιχειρηματικότητα πρέπει να βάλει πλάτη» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Έκανε λόγο για την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων λέγοντας πως είναι κοινή υπόθεση η αποκλιμάκωση τιμών και στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται και η συνεργασία με το καταναλωτικό κίνημα και τον συνήγορο καταναλωτή.

«Το να πέσουν οι τιμές σε βασικά αγαθά είναι μία υπόθεση που πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, το κράτος και ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά πρέπει να συμβάλλει και η υγιής επιχειρηματικότητα» σημείωσε ο Θεοδωρικάκος υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να βάλει πλάτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ