ΧΡΗΜΑ

Τουρισμός και εστίαση κάνουν «match» - 5+1 ερωτήσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

pixabay

Μόλις λίγα κλικ απαιτούνται για να δημιουργηθεί το προφίλ των υποψήφιων εργαζόμενων που θέλουν να απασχοληθούν στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, στο JOBmatch. 

Μόλις επιλέξουν τα φίλτρα που τους ενδιαφέρουν είναι πλέον ζήτημα χρόνου να γίνει το «match» ή «ταίριασμα» με την κατάλληλη επιχείρηση, για να γίνει η γνωριμία μεταξύ των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος εργαζόμενος επιλέγει τι επαγγέλματα θέλει και μπορεί να κάνει, σε ποιο ωράριο, σε ποια περιοχή σε τί εύρος μισθού.

Ταυτόχρονα οι εργοδότες μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να κάνουν ΑΜΕΣΑ match με τον εργαζόμενο στην θέση εργασίας που έχουν ανοίξει, βάση των επιλεγμένων κριτηρίων.

5+1 ερωτήσεις για το «match»

1. Πόσα στάδια υπάρχουν για να κλείσω μια δουλειά;

Είναι μόνο τέσσερα στάδια:

  • Swipe δεξιά για να «ματσάρεις» με την ευκαιρία εργασίας
  • Επιβεβαίωση ενδιαφέροντος
  • Προγραμματισμός συνέντευξης (ο εργοδότης μπορεί να το παραλείψει αυτό το βήμα και να προχωρήσει κατευθείαν στην πρόσληψη)
  • Πρόσληψη νέου εργαζομένου

2. Αν κλείσω συνέντευξη και δεν εμφανιστώ τι θα συμβεί;

Για να ακυρωθεί ή επαναπρογραμματιστεί μια συνέντευξη, θα πρέπει να ειδοποιήσεις τον εργοδότη μέσω της εφαρμογής, μέχρι 1 ώρα πριν. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε θα μπορεί να δηλώσει ότι δεν εμφανίστηκες και να πάρεις 0 rating, οπότε θα πρέπει να είσαι συνεπής.

3. Πώς επιλέγομαι για μια δουλειά;

Οι εργοδότες, ψάχνουν για υποψηφίους, βάζοντας ως φίλτρα πληροφορίες που έχεις στο προφίλ σου, όπως κατηγορία επιχείρησης, θέση εργασίας, χρόνια προϋπηρεσίας, επιθυμητό ημερομίσθιο, επιλεγμένο ωράριο και τοποθεσία. Με βάση αυτά τα φίλτρα εμφανίζονται αποτελέσματα υποψηφίων και από την πλευρά της η επιχείρηση, επιλέγει να σου στείλει notification για να κλείσετε συνέντευξη.

4. Πώς επιλέγω πού θέλω να δουλέψω;

Για να εμφανιστείς στις ευκαιρίες εργασίας που προτιμάς και να μπορούν να σε δουν και να σε επιλέξουν οι εργοδότες, απλώς συμπληρώνεις τα διαθέσιμα φίλτρα και έπειτα σε προβάλλουμε εμείς σε όλο μας το δίκτυο, σε πραγματικό χρόνο, όποτε προκύπτει μια ανάγκη. Στη συνέχεια, μια επιχείρηση θα σε ειδοποιήσει ότι σε επέλεξε και αποφασίζεις εσύ αν θα «ματσάρεις» ή όχι.

5. Πώς απαντάω θετικά ή/και αρνητικά σε ένα match;

Σου έρχεται notification ότι έχεις επιλεγεί, βάσει της διαθεσιμότητας, της περιοχής και των λοιπών φίλτρων που έχεις συμπληρώσει. Αυτό σημαίνει ότι εμφανίστηκε το προφίλ σου σε μια επιχείρηση και ότι πρέπει τώρα να επιβεβαιώσεις αν θέλεις να προχωρήσεις. Κάνοντας swipe δεξιά, επιλέγεις ότι σε ενδιαφέρει η ευκαιρία εργασίας, «ματσάρεις» δηλαδή με τον εργοδότη, ενώ κάνοντας swipe αριστερά, την αγνοείς.

+1. Πώς προστατεύονται τα στοιχεία μου;

Τα πλήρη στοιχεία σου, (επώνυμο, κινητό τηλ. email), όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία που προαιρετικά ανεβάζεις, όπως το βιογραφικό σου, είναι εμφανή στις επιχειρήσεις, μόνο αν τον επιλέξεις και φτάσετε στο σημείο να κλείσετε συνέντευξη. Μέχρι τότε, εμφανίζεται μόνο η φωτογραφία προφίλ σου, το μικρό σου όνομα, η ηλικία, το rating σου και τα χρόνια προϋπηρεσίας σου.

Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις δημιουργούν δωρεάν το προφίλ τους στην πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr και «αναζητούν υπάλληλο» άμεσα, από τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, επιλέγοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως ενδεικτικά:

  • Ειδικότητα
  • Επιλογή τύπου εργασίας (μόνιμη, εποχική, άλλη)
  • Ημερομηνία έναρξης εργασίας
  • Εύρος μισθού

Σημειώνεται ότι η χρήση της πλατφόρμας για τις επιχειρήσεις λειτουργεί αποκλειστικά μέσω browser. Μπορούν να κάνουν είσοδο και εγγραφή μέσω browser από σταθερό υπολογιστή, tablet ή smartphone και η πλατφόρμα λειτουργεί από όλους τους browser (Chrome, Firefox, Safari, Edge, κ.λπ.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης