ΧΡΗΜΑ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για την πρόσληψη τεσσάρων δικηγόρων στη ΔΥΠΑ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για την πρόσληψη τεσσάρων δικηγόρων στη ΔΥΠΑ
ΙΝΤΙΜΕ / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου, ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για Πρόσληψη τεσσάρων δικηγόρων με έμμισθη εντολή στη ΔΥΠΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 του ν. 4194/2013 (Α’ 208).

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν ή να αποστείλουν με συστημένη επιστολή αίτηση συμμετοχής σε κλειστό φάκελο και την ένδειξη «για τη διαδικασία επιλογής τεσσάρων (4) δικηγόρων» στη ΔΥΠΑ (Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, Εθνικής Αντιστάσεως 8, Τ.Κ. 17456, Άλιμος Αττικής).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι τριάντα (30) ημέρες από την ημερομηνία έναρξης ήτοι από 29/05/2024 έως 27/06/2024.

11.jpg

Προθεσμία και αιτήσεις

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν ή να αποστείλουν με συστημένη επιστολή σε κλειστό φάκελο και την ένδειξη «για τη διαδικασία επιλογής τεσσάρων (4) δικηγόρων» στη Δ.ΥΠ.Α. (Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, Εθν. Αντιστάσεως 8, Τ.Κ. 17456, Άλιμος Αττικής) αίτηση συμμετοχής, σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών, που αρχίζει την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε μια (1) ημερήσια εφημερίδα της Αθήνας πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων που αποστέλλονται ταχυδρομικώς κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του, επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.

Η αίτηση συμμετοχής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επιφέρει τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Δικηγόροι που κατέχουν άλλη έμμισθη θέση κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων, μπορούν να εμφανιστούν ως υποψήφιοι, αν συνυποβάλλουν, μαζί με την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά της προηγούμενης υποπαραγράφου, υπεύθυνη δήλωση, ότι εφόσον προσληφθούν στη προκηρυσσόμενη θέση, θα παραιτηθούν από την άλλη έμμισθη θέση.

Στην περίπτωση αυτή δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία, αν δεν προσκομίσουν βεβαίωση του εντολέα, στον οποίο παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ότι παραιτήθηκαν από την έμμισθη θέση τους ή έπαψαν να αναλαμβάνουν υποθέσεις ή να λαμβάνουν περιοδική αμοιβή.

Με την αίτησή του ο υποψήφιος πρέπει να συνυποβάλλει όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά συμμετοχής. Αν αυτά δεν προσκομισθούν, τότε ο υποψήφιος τίθεται εκτός διαδικασίας και η αίτησή του απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Αντικατάσταση της αίτησης ή διόρθωση αυτής ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Αιτήσεις δικηγόρων που έχουν διοριστεί παρ’ Αρείω Πάγω δε γίνονται δεκτές και απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

Η συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία, σημαίνει ταυτόχρονα ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της παρούσας προκήρυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ