ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πρωτοψάλτης (ΔΥΠΑ) στο CNN Greece: Τώρα χτυπάμε τον σκληρό πυρήνα της ανεργίας

Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Στόχος της ΔΥΠΑ είναι πλέον να αντιμετωπίσει τον λεγόμενο «σκληρό πυρήνα» της ανεργίας, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης σε ομάδες ανέργων που αντιμετωπίζουν τα πιο μεγάλα εμπόδια στην εργασιακή επανένταξη. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι γυναίκες, οι νέοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με αναπηρία.

Αυτό τονίζει, μιλώντας στο CNN Greece ο Διοικητής της ΔΥΠΑ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, προσθέτοντας πως η μείωση του ποσοστού της ανεργίας είναι μεν σημαντική, όχι όμως λόγος για εφησυχασμό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ανεργία από το 2019 και μετά όχι μόνο μπήκε σε ένα περιβάλλον μηδενικής ανύψωσης, αλλά μειώθηκε κατά 45% τα τελευταία χρόνια.

Όμως, όπως τονίζει ο κ. Πρωτοψάλτης, οι προκλήσεις στην αγορά εργασίας παραμένουν. Στην τρέχουσα συγκυρία, ζητούμενο είναι «να δώσουμε στο εργατικό δυναμικό τις δεξιότητες που χρειάζεται η οικονομία» δίνοντας έμφαση στα επαγγέλματα της πραγματικής οικονομίας που έχουν ζήτηση.

Παράλληλα, κάνει ειδική μνεία στις ψηφιακές δεξιότητες καθώς σήμερα «δεν υπάρχει δουλειά που να μην τις χρειάζεται».

«Πρέπει συνεχώς να μαθαίνουμε νέα πράγματα» αναφέρει χαρακτηριστικά, o κ. Πρωτοψάλτης, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης