ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κεραμέως στο CNN Greece: Οι δύο άξονες δράσης για νέο επίδομα ανεργίας

Δημήτρης Πεφάνης Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Στο νέο επίδομα ανεργίας και σε μια σειρά από μέτρα στον εργασιακό τομέα αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Δημήτρη Πεφάνη και την κάμερα του CNN Greece, στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ και μετά από τα όσα ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου 7/9 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εστιάζοντας σε αυτά που αφορούν στο υπουργείο Εργασίας, η κ. Κεραμέως στάθηκε κυρίως στο επίδομα ανεργίας που όπως εξήγησε δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 70 χρόνια.

«Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε στην κυβέρνηση είναι να μετασχηματίσουμε το επίδομα ανεργίας σε δύο κατευθύνσεις».

Όπως τόνισε, το επίδομα θα γίνει πιο δίκαιο. Δηλαδή δεν θα παίρνει το ίδιοο ποσό κάποιος που δουλεύει πέντε χρόνια με κάποιον που δουλεύει 20 χρόνια.

Ενώ η δεύτερη βασική αλλαγή είναι πως θα γίνει πιο μπροστοβαρές. Δηλαδή θα είναι πιο υψηλό το επίδομα τους πρώτους μήνες παροχής και μετά θα πέφτει.

«Ο στόχος μας είναι ο κόσμος να βρει δουλειά» τόνισε η υπουργός.

Ασφαλιστικές εισφορές

Παράλληλα, η διπλάσια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σε σχέση με τις σχετικές προαναγγελίες, πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό μέτρο για την απασχόληση. Και πιο συγκεκριμένα «για να δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασίας».

Όπως αναφέρει, οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», «φέτος έχουμε 500.000 περισσότερους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα» από ό,τι πριν από πέντε χρόνια το 2019.